Lærer av utlendingene

Publisert: 12. desember 2014 kl 08.00
Oppdatert: 11. desember 2014 kl 22.07

Teddy Moen, daglig leder i Norsk fotball-trenerforening, er ikke overrasket over Bentzens funn. Hans erfaring er at emosjonell utmattelse og fare for utbrenthet er en stor utfordring for fotballtrenere i krevende stillinger. Mange trenere er ekstremt engasjerte i jobben sin, og er villige til å bruke nesten all sin tid på fotballen. Dette forsterkes ifølge Moen av at stillingen er ekstremt konkurranseutsatt. Trenerne på høyt nivå vet at det er mange som ønsker seg den jobben de selv har.

– Samtidig ser vi at det er få erfarne arbeidsgivere der ute til å følge opp trenerne, og det er beklagelig, sier Moen, som mener at det er mange som må dele ansvaret for å forebygge utbrenthet blant trenere på toppidrettsnivå.

– Vi prøver å støtte trenerne som noe mer enn en fagforening, men er en liten organisasjon. Vi jobber imidlertid for å bedre oppfølgingen av trenerne og samarbeider med League Managers Association, trenerforeningen i England. De har utviklet et eget «Health- and Wellbeeing»-program for sine topptrenere, som vi nå ser på hvordan vi kan implementere for våre egne topptrenere.

Les også:

Saken fortsetter under annonsen
Paid article
Yes