Arbeidervernlovgivningen i Norge er 125 år gammel. I denne perioden har loven sikret norske arbeidstakere et trygt og godt arbeidsmiljø, skriver Vibeke Hammer Madsen.
På lederplass har både VG og Dagbladet gitt støtte til Virkes forslag om å endre sykelønnsordningen. Nå håper jeg også ledere i norske bedrifter tar bladet fra munnen, skriver Vibeke Hammer Madsen.
I Norge er samarbeid vanligere enn konflikt. Hvis arbeidslivet skal være slik også i fremtiden, må vi passe ekstra godt på den norske modellen, skriver Vibeke Hammer Madsen.
Mange arbeidsgivere har lenge deltatt på en inkluderingsdugnad i arbeidslivet, men mangler redskapene som kan gi flere personer en mulighet, skriver Virke-direktør Vibeke Hammer Madsen.
Du vil forbedre organisasjonen din, men glemmer å utvikle deg selv. Da ender du fort opp som en skiløper som skylder på smøreteamet, når det var formen som brast, skriver Virke-sjef Vibeke Hammer Madsen.
I omstillingstid sier mange at de trenger ny kompetanse til virksomheten. Men det betyr ikke nødvendigvis at man trenger nye folk, skriver Virke-sjef Vibeke Hammer Madsen.
Monopol på offentlige tjenester er feil politikk når det norske samfunnet møter et velferdsgap som blir større og større, skriver administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen i Virke.
I Dagens Næringsliv kunne vi nylig lese at mange unge er positive til mer fleksibilitet og løsere tilknytningsformer til arbeidslivet. Betyr dette at gullklokka og andre lojalitetssymboler hører fortiden til?
Jul er tid for ettertanke, og vedtaket om etterlønn er vel ikke det som våre stortingspolitikere tenker tilbake på med størst stolthet. Det dere bør være stolte over, kjære stortingspolitikere, er den unike kompetansen dere har tilegnet dere som profesjonelle politikere på tinget.
Virke tar daglig pulsen på norsk arbeidsliv og vi ser at nordmenns tillit til økonomien har økt det seneste året. Samtidig ser vi at tilgangen på relevant kompetanse er en nøkkelutfordring for å skape nye lønnsomme jobber, skriver Virke-leder Vibeke Hammer Madsen.
Fra 1. juli i fjor ble det lettere å ansette midlertidig. Ett år etter viser en undersøkelse blant Virkes medlemsbedrifter at de bruker den nye regelen til å vokse og til å inkludere personer som har problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet.
UDI anslår at det vil komme rundt 70 000 flyktninger i 2015/2016. Viktigst for integrering er deltakelse i arbeidslivet, men bør lederne ansette dem kun for å være «snille og greie?»
Ukeforum: Regjeringen sier den skal utvikle klimapolitikk i samarbeid med næringslivet, men bommer når det bare settes ut tiltak som gjelder norske industribedriftene.