Europakommisjonens nye president, Ursula von der Leyen, anerkjenner at EU står overfor en rekke kronglete utfordringer, og har lovet å lede en «geopolitisk kommisjon». EUs Kina-politikk, blir en av den nye kommisjonens første oppgaver, skriver Carl Bildt.
Riksrett står nok en gang på den politiske dagsordenen i USA. Men ulikt tidligere prosesser, kan denne krisen få store konsekvenser også for resten av verden.
Den siste tidens hendelser i Syria har skapt to sentrale spørsmål: Hvem tapte landet? Og hva blir det internasjonale samfunnets rolle i tiden fremover?
Den amerikanske journalisten George Packer har skrevet en 600 sider lang biografi om Richard Holbrooke, Our Man, og boken er et mesterverk. I tillegg til å fortelle historien om den avdøde amerikanske diplomaten, beskrives utviklingen innen det amerikanske diplomatiet.
Det er nå fem år siden en liten tropp «små grønne menn» – soldater med uniformer uten noen nasjonale kjennetegn – tok kontroll over en politistasjon i Slovjansk, en liten by i provinsen Donetsk i Øst-Ukraina, skriver Carl Bildt.
Det var under sikkerhetskonferansen i München i 2007 at den russiske presidenten Vladimir Putin først ga signal om et litt kjøligere forhold mellom Russland og Vesten. Årets konferanse viste at uenigheten også gjelder innen Nato-sfæren.
Debatten om en egen EU-styrke har plutselig blusset opp igjen. Anledningen var hundreårs-markeringen for slutten på andre verdenskrig, skriver Carl Bildt.
Militære konvoier fra en rekke NATO-land har ankommet vestlige deler av Sverige. De okkuperer svenske gater og ber politiet sende ut trafikkvarsler. Alle er på vei mot Norge.
Etter en mistenkelig og plutselig snuoperasjon, hevder Russlands president Vladimir Putin nå at han er bekymret over skjebnen til de millioner av flyktninger som har flyktet fra blodbadet i Syria, skriver Carl Bildt.
Ett år etter bortgangen til tidligere kansler Helmut Kohl, ser landet han ledet gjennom 16 år ut til å streve med om de skal eller ikke skal følge hans politiske arv, skriver Carl Bildt.
To hundre-års jubileet for Karl Marx’ fødsel har skapt fornyet interesse for arbeidet hans. Det ble blant annet markert med avdukingen av en ny statue i Trier, den tyske hjembyen hans, skriver Carl Bildt.