Foto

Valeriy Kachaev | Dreamstime

Karriereutvikling

– Dropp utviklingssamtalen

Publisert: 6. desember 2016 kl 10.45
Oppdatert: 6. desember 2016 kl 10.45

Den tradisjonelle utviklingssamtalen har utspilt sin rolle, mener konsulent- og rekrutteringsselskapet Experis. De jobber aktivt for at ansatte selv skal ta ansvar for personlig og karrieremessig utvikling.

– Det lå tidligere en forventning blant de ansatte om at utviklingssamtalen skulle gi mye mer enn den gjorde. At det var sjefens ansvar å sørge for den ansattes personlige utvikling. Mitt inntrykk er at det kommer mye mer ut av grundig karrierearbeid med hver enkelt, sier Per Johansson, administrerende direktør hos Experis, til Chef.

Hvordan passer jeg inn?

I Experis blir alle konsulentene oppfordret til å stille spørsmål ved egen situasjon; hvordan trives de i jobben, og hvordan passer jobben inn i resten av livet? Det er vanskelige spørsmål, men å svare på dem vil hjelpe ansatte å trives bedre her og nå, samt utvikle seg raskere og mer målrettet.

– I stedet for å legge så stor vekt på hvordan ting har vært, så har vi skiftet fokus til hvor man ønsker å være i karrieren om tre til fem år. For hvis du som ansatt ikke vet hvor du vil med karrieren din, er det veldig vanskelig for både kolleger og ledere å hjelpe deg, sier Johansson.

Den nye strategien har hos Experis ført til at ansatte føler seg mer stimulerte på jobb. Det er også et salgspunkt i en hverdag med høyere tempo og høyere gjennomtrekk i organisasjonene. Gjennom å bruke mer tid og ressurser på karriereutvikling, kan man beholde og utvikle talentene, sier Johansson.

Spørsmålene du skal svare på

Saken fortsetter under annonsen

Som ansatt vil du svare på disse tre spørsmålene for å danne et tydeligere bilde og en tydeligere plan for hvor karrieren din er på vei:

  • Identifisere karriereveien: Hva vil du egentlig oppnå i karrieren din? Formulér målene dine, og vær ærlig.

  • Fortell om målene dine: Snakk med kolleger eller lederen din om målene dine. Her kan du få hjelp og støtte til å nå dem.

  • Jobb for å nå målene: Det krever ofte hardt arbeid å komme dit man vil, men når du vet hvor du skal, og hvem som kan hjelpe deg dit, er det lettere.