Foto

Shutterstock.com

Flere konflikter i virtuelle team

Publisert: 21. november 2014 kl 10.05
Oppdatert: 24. november 2014 kl 10.05

Det viser funn gjort av Lindred Greer, forsker fra Stanford Graduate School of Business som studerer makt og konflikter.

I et innlegg hos Stanfords Insights viser Greer til at sannsynligheten for at konfliktene går utover prestasjonene er større i virutelle team enn i team der folk møtes fysisk. Sannsynligheten er også større for at konflikten tiltar i styrke.

Årsaken til at konfliktene kan bli sterkere i virtuelle team er ifølge forskeren at folk har en tendens til å ta det mer personlig når kolleger som befinner seg milevis unna utfordrer ideene deres, eksempelvis per e-post.

«De ser ikke konteksten eller nyansene, og heller ikke ansiktsuttrykkene til den personen som engasjerer seg i sakskonflikten», sier Greer i artikkelen. Dette fører igjen til at man har en tendens til å tillegge den andre personen negative egenskaper.

Ifølge Greer har vi en tendens til å ta ting mer personlig når vi mangler informasjon eller er usikre på hvorfor folk er uenige med oss. Dette fører gjerne til at vi reagerer med en mer aggressiv og følelsesmessig tilnærming, noe som igjen bidrar til at konfliktene kan tilta i styrke.

En svakhet ved mange virtuelle team er også at de ikke har noen felles historie, hvilket  ofte bidrar til økt tillit deltagerne imellom.

Les også:

Saken fortsetter under annonsen