Foto

Dreamstime

Jobbintervju

Hvordan svare på spørsmålet «hva er dine sterke sider?»

Publisert: 2. oktober 2018 kl 10.44
Oppdatert: 2. oktober 2018 kl 10.44
  • «Hva er dine sterke sider?»
  • «Hvis vennene dine skulle beskrive dine styrker, hva hadde de sagt?»

To varianter av det samme spørsmålet – hva er du egentlig flink til? Rekrutterere er naturlig nok interessert i finne ut av det, og kandidater er naturlig nok interesserte i å framstille seg selv på en god måte. Men hva svarer men egentlig som jobbsøker?

Selskapet NetQuote gjennomførte nylig en undersøkelse blant rekrutterere for å finne ut hvilke svar som oftest stilte kandidaten i et godt lys. Dette er de fem beste svarene, ifølge deltakerne i undersøkelsen:

«Jeg er en god problemløser»

42 prosent av rekrutterere mente at gode problemløsningsevner var en av de viktigste egenskapene hos en aktuell kandidat.

Sammenlignet med andre egenskaper er problemløsing er en universell egenskap som kan benyttes på de aller fleste områder. Dessuten vitner problemløsing om evner til å tenke kritisk og strategisk, sier Rita Murphy i NetQuote til Fast Company. Hun anbefaler jobbsøkere å demonstrere problemløsingen sin på et jobbintervju, gjennom å vise til tidligere erfaringer og konkrete resultater som følge av deres evner til å takle ukjente problemer.

Saken fortsetter under annonsen

«Jeg er flink til å kommunisere»

Kommunikasjon handler ikke bare om å kunne snakke godt for seg, men også om evnen til å ta ledelsen, gi konstruktiv kritikk og å spørre om hjelp.

32 prosent av deltakerne i undersøkelsen oppga dette som en av de viktigste styrkene en jobbkandidat kunne fortelle om.

«Jeg håndterer tiden min godt»

30 prosent av rekruttererne mente at en av de viktigste styrkene hos en kandidat var evnen til å strukturere egen tid.

Denne egenskapen gir både en indikasjon på om kandidaten kommer til å fullføre oppgavene sine i tide, og sier samtidig noe om hvordan personen balanserer jobb og privatliv. Sjonglerer personen alt for mange oppgaver, eller har hen et sunt aktivitetsnivå som gjør det mulig å gjøre det bra på jobb samtidig som de ivaretar sine personlige interesser?

Saken fortsetter under annonsen

«Jeg er ærlig»

Rekrutterere vil naturligvis vite om de kan stole på kandidaten de vurderer å ansette, spesielt dersom personen skal inn i en lederrolle. 21 prosent av deltakerne i undersøkelsen sa at ærlighet var en sentral styrke hos en jobbsøker.

For å demonstrere ærligheten kan kandidater for eksempel fortelle om en gang de gjorde en feil eller en tabbe, forklare hvordan de håndterte situasjonen og hva de lærte av det, anbefaler Murphy.

«Jeg har pågangsmot»

Én av fem rekrutterere i undersøkelsen oppga at pågangsmot og standhaftighet er noe de ser etter i kandidatene sine.

Murphy anbefaler jobbsøkere å bruke tiden på et intervju til å forklare hvordan de ser for seg sin egen utvikling i selskapet, og hvilke planer de har for å utvikle seg selv.

Saken fortsetter under annonsen
Nyhetsbrev
søn 20.02.2022 23:47

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.