Dette er de 50 fremste tech-kvinnene. Det er ODA-nettverk og Abelia som står bak kåringen. Foto: Abelia

Kårer Norges fremste tech-kvinner for 2022

Publisert: 8. mars 2022 kl 08.30
Oppdatert: 8. mars 2022 kl 08.30

Det er ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i tech, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter som står bak kåringen.

–  Historien har vist at vi trenger problemløsere av begge kjønn for å møte samfunnets store utfordringer, men fortsatt er det vesentlig flere menn enn kvinner som jobber i bransjen. Derfor ønsker Abelia og ODA-Nettverk å inspirere flere kvinner til å velge teknologiske yrker, sier Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia, i en pressemelding på kvinnedagen 08. mars.

Stabil kvinnendel

NHOs ferske Kompetansebarometer viser at halvparten av norske bedrifter mangler IT-kompetanse.

IT-sektoren vokser, men nye tall fra Kantars årlige undersøkelse for ODA-Nettverk viser at kvinneandelen har holdt seg stabilt på 29 prosent de siste årene.

– De teknologiske løsningene for fremtiden må skapes av et større mangfold enn vi ser i dag, men norske jenter og kvinner velger fortsatt altfor tradisjonelt. Da er det ekstra viktig og gledelig at vi i år fikk inn rekordmange nominasjoner med stor bredde i roller og bransjer, som kan synliggjøre noen av de mange karriereveiene innen teknologi, sier Gunn Severinsen, CEO i Squeed og nestleder i ODA-Nettverk i pressemeldingen.

Om kåringen

Saken fortsetter under annonsen

Kvinnene kan jobbe på alle nivåer i teknologibransjen, fra gründere av en teknologibasert bedrift, til toppledere med budsjett- og personalansvar, fageksperter og rådgivere. Kåringen omfatter privat, offentlig og ideell sektor, og er åpen for alle som identifiserer seg som kvinne.

Det er ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i teknologi, og Abelia, som står bak kåringen. Øystein Eriksen Søreide, administrerende direktør i Abelia er leder for juryen.

Norges 50 fremste tech-kvinner i 2022