De ansatte har vært med på omstillingsprosessene i Posten hele veien, noe fagforeningen Post og Finans mener har gjort endringene enklere å gjennomføre. Her fra Bring og Postens logistikksenter i Trondheim. 

Foto

Birger Morken/Posten

Fagforeningslederen

− God tid og gode avtaler gir god omstilling

Publisert: 13. august 2021 kl 09.24
Oppdatert: 13. august 2021 kl 09.30

Foto

Leder i Fagforbundet Post og Finans, Gerd Øiahals. (Foto: LO)

Det sier leder i Fagforbundet Post og Finans, Gerd Øiahals til Dagens Perspektiv. Hun er leder for de postansatte som er organisert i LO-forbundet Fagforbundet.

LES MER

Ble tatt av digitaliseringen

− Det har vært store endringer i Posten. Og det startet for 25 år siden, da den første store bølgen ned nedleggelser av postkontor kom, forteller Øiahals.

Likevel mener fagforeningslederen at omstillingsprosessene har gått veldig bra, forholdene tatt i betraktning.

Saken fortsetter under annonsen

− Vi har hatt et godt partssamarbeid med et godt avtaleverk i bånn, samtidig som vi har fått den nødvendige tiden til å omstille oss. Vi har fått delta i prosessen, og da glir slikt lettere sier hun.

Vi må lene oss mot det beinet der det fortsatt er vekst. Mot logistikk og netthandel

Tøffe tak

− Selvsagt har det vært tøffe tak, og hvis du spør de som har følt dette mest på kroppen og mistet jobben sin, så er nok ikke bildet bare rosenrødt. Men vi som jobbet i Posten så jo hva som skjedde. Hva som var virkeligheten. Postbudene merket jo selv at det ble stadig færre brev. Vi ble rett og slett tatt av digitaliseringa, forteller Øiahals, som påpeker at omstillingen har skjedd over tid, og at man i fellesskap har jobbet med å finne løsninger.

− Det har jo gjort at det er ganske få som har måttet slutte ufrivillig.

− Posten konsernsjef Tone Wille sier at omstillingen ennå ikke er over og at «det kommer mer». Hva sier du om det?

− Vi må lene oss mot det beinet der det fortsatt er vekst. Mot logistikk og netthandel. Og dersom vi ansatte fortsatt får være med på prosessene ser jeg ingen grunn til at det gode samarbeidet med ledelse ikke skal fortsette, sier leder i Fagforbundet Post og Finans, Gerd Øiahals.

Saken fortsetter under annonsen