I disse næringene øker bemanningen kraftig
I fjorårets siste kvartal var 67 prosent av befolkningen mellom 15-74 år i arbeid eller på annen måte sysselsatt.
Det er en økning på ett prosentpoeng fra samme tidspunkt året før.
Endringene i sysselsettingsandelen fordeler seg ulikt i de forskjellige aldersgruppene, bransjene og landsdelene. Dette viser SSBs registerbaserte statistikk over sysselsettingen.
Statistikken viser en klar positiv trend: sysselsettingen økte i alle næringer.
Den største prosentvise veksten kom i bransjen informasjon og kommunikasjon, med en økning på 4,8 prosent i perioden. Deretter følger næringene teknisk tjenesteyting og eiendomsdrift samt personlig tjenesteyting som hadde en økning på henholdsvis 4,4 og 4,2 prosent.
I de største næringene var utviklingen variert.
Varehandelen, som sysselsetter i overkant av 350.000, hadde bare en moderat vekst med 0,6 prosent. Det tilsvarer 2000 flere ansatte. I denne næringen sto menn for hele veksten, mens det var en svak nedgang på 0,1 prosent blant kvinner.
I bygg og anlegg var det en vekst på 2,9 prosent, tilsvarende 6500 sysselsatte. 95 prosent av denne økningen var menn.
Den største næringen, helse og sosialtjenester - med snaut 550 000 sysselsatte - hadde også den største veksten i antall, med 9500 sysselsatte fra 4. kvartal 2017 til 4. kvartal 2018. Det tilsvarer en økning på 1,7 prosent.
Hele landet
Alle landsdeler nyter godt av utviklingen, ifølge tallene.
I samtlige fylker økte andelen og antallet innbyggere med jobb.
Aller best går det på Østlandet.
Akershus hadde størst vekst med 3,4 prosent fra 4. kvartal 2017 til samme periode året etter. I dette fylket var det sterk sysselsettingsvekst blant både menn og kvinner, med 3,4 prosent i begge grupper.
Oslo og Aust-Agder hadde også god vekst og sysselsettingen økte med henholdsvis 3,0 og 2,7 prosent i disse fylkene, viser SSB-statistikken.