Foto

D 51727093 ©  | Dreamstime.com

Få en god start på 2016

Publisert: 4. januar 2016 kl 10.38
Oppdatert: 4. januar 2016 kl 10.42

Nyttårsforsetter er krevende saker. Det tar tid å endre vaner, og du må være motivert for å klare det. Vi koster likevel på oss noen hverdagstips til inspirasjon hentet fra kvalitetsmagasinet.se/Forbes:

  • Ta tak i de små irritasjonsmomentene
    Å skyve små problemer foran seg er energitappende. Du går hele tiden med en følelse av å ikke være ferdig...
     
  • Ikke utsett ting
    Et generelt råd i samme gate som tipset ovenfor er å slutte å utsette ting. Hører du din indre stemme hviske «dette kan jeg gjøre senere...»? Stopp den. Tenk heller: «Hvis jeg gjør dette nå, slipper jeg å tenke nor mer på det.»
     
  • Ha givende samtaler
    Er det noe som plager deg på jobben? Ta initiativ til møter der du kan møte berørte personer og få kartlagt situasjonen på sivilisert vis. Vær nysgjerrig. Gå inn i samtalen uten å dømme.  
         
  • Fortell hva du vil ha
    Pass på at du ikke blir en som bare klager i vanskelige samtaler. Snu på flisa: Snakk mest om hva du helst vil, istedenfor å snakke om alt du ikke vil. Hvis du er tydelig i dine ønsker, er det lettere for motparten å oppfylle ønskene.
     
  • Gjør noe godt
    Gi av din tid, kunnskap eller lommebok til noen som virkelig trenger det. Gevinsten er dobbel. Du hjelper andre, og føler deg bedre selv.

I jakten på forbedringer ved inngangen til et nytt år, er det lett å ende opp med en lang liste over alt vi kan gjøre bedre. Ting vi ikke liker ved oss selv. Konsulent Peter Bregman slår i et blogginnlegg hos Harvard Business Review et slag for et annet perspektiv. Hans tips er å starte med å liste opp ting du er takknemlig og glad for at du har fått til.

Ideen er at det er lettere å gå tilbake til en vane du vet at kan klare å gjennomføre. Det er ikke friksjonsfritt å gjennomføre endringer på denne måten heller, men det kan gjøre godt å tenke at på en del områder her i livet lever du faktisk slik du gjerne vil gjøre det. Ikke hele tiden, men en del av tiden. Endringen begynner dermed ikke på null. Den handler istedenfor om å gå fra noe til noe mer. 

Saken fortsetter under annonsen