DNB leter nå etter ny innovasjon innen finansielle løsninger for å møte det digitale skiftet

Foto

Fredrik Varfjell / NTB scanpix

DNB på gründerjakt

Publisert: 16. november 2016 kl 10.10
Oppdatert: 10. november 2021 kl 18.56

Digital innovasjon er viktig for DNB, og hele toppledelsen har vært på reise til både teknologiklyngen Silicon Valley og til Kina for å lære mer. Mobilbetalingsløsningen Vipps har fått god medfart med sine nesten to millioner brukere det siste året, men det må gjøres mer.

– Hele banken må jobbe annerledes og tenke digitalt i alt vi gjør dersom vi skal unngå å bli frakjørt, sier konsernsjef Rune Bjerke til Dagens Næringsliv.

Gründerprogram

Nå leter banken etter nye impulser, og inviterer til gründerkonkurranse, kalt «DNB NXT Acceletator» i samarbeid med Startuplab. De beste forslagene til innovasjon innen finansiell teknologi kan ende opp med å motta opp mot 1,3 millioner kroner i oppstartfinansiering. Målet er å utvikle nye produkter og tjenester til bankens kunder.

Åtte selskaper vil bli valgt ut, og fra mars vil de få være med på gründerprogrammet som varer i tre måneder, med egen mentor fra Startuplab.

– Jeg tror vi vil få se helt ny innovasjonskraft innen bank og finans, forhåpentligvis med internasjonalt potensial, sier Per Einar Dybvik i Startuplab til DN.

Nye utfordringer

Saken fortsetter under annonsen

Fra 2018 innføres et nytt betalingstjenestedirektiv, «Psd 2.0», som gjør det mulig for eksterne leverandører, som Facebook Messenger og Google, å benytte seg av bankenes kundedata til egne betalingsløsninger.

Facebook er allerede underveis med lanseringen av betalingsløsninger gjennom «Messenger»-applikasjonen sin, noe som kan utfordre DNBs posisjon.

– Finansbransjen står overfor store endringer, men det gir også rom for nye løsninger innen betaling, kundeservice og sikkerhet, sier Dybvik.

Drømmen, sier Bjerke, er å få til et så vellykket produkt at det gir assosiasjoner til Vipps.