Hvordan behandler du jobbkontaktene dine?

Publisert: 13. april 2015 kl 10.55
Oppdatert: 13. april 2015 kl 10.55

I en hektisk hverdag tenker vi kanskje ikke over at vi behandler folk annerledes enn vi burde. Foredragsholder og skribent Wayne Turmel, minner i et av sine innlegg hos Management Issues om noen vanlige uvaner som kan virke negativt inn på relasjoner til kolleger og jobbkontakter. Dette er et par av dem:

  • Du holder deg kun til saken
    Mange av oss har det travelt, og det gjør det fristende å begrense kommunikasjonen på et forretningsmessig nivå. Turmel viser til at vi kan kalle dette å ha respekt for andres tid, men selv mener han at det kan skade langsiktig engasjement og tillit hvis vi aldri tar oss litt tid til å knytte bånd til folk også på mer personlig basis.
     
  • Du delegerer hele tiden til de samme menneskene
    Om man delegerer for å frigjøre egen tid eller for å gi andre mennesker utviklingsmuligheter, er tendensen den samme mener Turmel å konstatere: Vi har en tendens til å delegere oppgaver til de menneskene som står oss nærmest. Tenk deg om. Kjenner du deg igjen? Og - er det en god måte å gjøre det på? Turmel minner om at delegering gjerne er en forløper til karrieremuligheter. Er det slik at disse mulighetene først og fremst bør gå til folk som jobber i din egen avdeling? 
Saken fortsetter under annonsen