Foto

ID 51375164 ©  | Dreamstime.com

Fornøyde medarbeidere er mest produktive

Publisert: 16. oktober 2015 kl 08.30
Oppdatert: 16. oktober 2015 kl 08.30

At folk trives og er fornøyde på jobben er i seg selv positivt. Det gjør noe med livskvaliteten. Det at folk er fornøyde øker imidlertid også produktiviteten. Dette er ingen nyhet, men økonomiprofessor Andrew J. Oswald ved University of Warwick gjorde for en tid tilbake en studie sammen med Eugenio Proto og Daniel Sgroi fra IZA i Bonn der de konkluderer med at de kan både bevise og tallfeste sammenhengen.

I artikkelen «Happiness and Productivity» fra 2014 kan vi lese at adferdsøkonomene gjennomførte tre eksperimenter, der tilfeldig utvalgte medarbeidere deltok, og at de fant ut at fornøyde medarbeidere i snitt blir rundt 12 prosent mer produktive.

Forskerne har i samme studie også gjort en undersøkelse som går den andre veien. Her undersøker de hvordan det går med produktiviteten når vi ikke har det bra i livet. Funnene de gjør viser at mennesker som var ulykkelige fordi de hadde opplevd et sjokk i det virkelige livet, som savn eller sykdom i familien, systematisk var mindre produktive enn mennesker som var mer tilfredse med tilværelsen. 

Saken fortsetter under annonsen