En av fem nordmenn er redde for at helsevesenet ikke skal ta godt nok vare på dem ved alvorlig sykdom.

Foto

FatCamera/iStock

 
 

Én av fem nordmenn stoler ikke på helsevesenet

Publisert: 19. april 2021 kl 09.30
Oppdatert: 19. april 2021 kl 09.32

Mediene har skrevet mye om sykehusenes kapasitet til å ta imot koronapasienter, og om planlagte operasjoner som har blitt utsatt på grunn av pandemien.

Dette kan ha ført til lavere tillit til helsevesenet, og til at mange bekymrer seg for om helsevesenet er i stand til å ta vare på oss hvis vi blir alvorlig syke, tror Georg Richvoldsen, kommunikasjonssjef i Codan Forsikring.

– Heldigvis er det likevel fortsatt slik at et stort flertall har tillit til det norske helsesystemet, sier han.

En undersøkelse utført av Norstat for Codan Forsikring viser at én av fem nordmenn frykter helsevesenet ikke kan ta godt nok vare på dem hvis de blir alvorlig syke.

Flere har tegnet helseforsikring

Samtidig som mange bekymrer seg, viser tall fra Finans Norge at flere har tegnet helseforsikring det siste året.

Statistikk fra Finans Norge viser at stadig flere tegner barneforsikring, behandlingsforsikring eller forsikring mot kritisk sykdom - det vi med et samlebegrep kaller helseforsikringer.

Saken fortsetter under annonsen

Ved utgangen av 2020 hadde 648.000 nordmenn tegnet behandlingsforsikring, opp fra 619.000 ett år tidligere.

De aller fleste som har en behandlingsforsikring, har det via arbeidsgiver. Ved utgangen av fjoråret gjaldt dette 582.000 nordmenn.

Plager på hjemmekontor

Det ble meldt 357.000 behandlinger i 2020. Ser man på hvordan saker knyttet til behandlingsforsikring, barneforsikring og forsikring mot kritisk sykdom fordelte seg i 2020, viser Finans Norges tall at behandlingsforsikringen sto for en andel på hele 97,5 prosent.

– En behandlingsforsikring gjør at du får hjelp til rask spesialistvurdering og behandling ved sykdom eller skade. I disse dager sitter mange på hjemmekontor, noe som kan resultere i plager man ikke ville fått hvis man befant seg på kontoret hvor arbeidsområdet er tilrettelagt på en helt annen måte, sier Richvoldsen.