Skeptisk til formalisering av teamsamtaler

Publisert: 15. mai 2015 kl 08.00
Oppdatert: 13. mai 2015 kl 16.01

Organisasjonspsykolog Reidulv Dyrkorn fra Senter for lederveiledning, tidligere avdelingsdirektør ved AFF, har tatt til orde for at teamsamtalen må bli like viktig som medarbeidersamtalen. Han ønsker også en formalisering av teamsamtalen på lik linje med medarbeidersamtalen. 

Les:  – Teamsamtaler bør formaliseres på lik linje med medarbeidersamtaler

Even Bolstad I HR Norge viser på sin side til at formaliseringen av medarbeidersamtaler, som har foregått i stor skala i norske virksomheter, ikke nødvendigvis har vært noen suksess.

– I mange virksomheter ser det å avholde medarbeidersamtaler ut til å ha blitt viktigere enn innholdet i dem, og vi vet at mye av det man håper å få ut av medarbeidersamtaler forsvinner fordi de samtalene ikke er bygget inn i en helhet. Kvaliteten blir ofte for dårlig, sier lederen i HR Norge .

Organisasjonspsykolog Reidulv Dyrkorn fra Senter for lederveiledning, tidligere avdelingsdirektør ved AFF, har Bolstad tror ikke at formalisering og krav om at ledere skal gjennomføre teamsamtaler to ganger i året er veien å gå, men applauderer tanken om at det bør jobbes mer med å utvikle samarbeids­evne og kvalitet i team.

– Det å stimulere et team til å analysere teamets egnethet ut fra de oppgavene de skal løse, er helt klart noe som gjøres i for liten grad i ­norske virksomheter. Jeg tror heller ikke at lederkvaliteten og -kapasiteten alltid klarer å fange opp de utfordringene som ligger her. Vi vet fra undersøkelser som European Employee Index at det norske ledere scorer aller lavest på, er det relasjonelle i lederrollen. Å bevisstgjøre og lære opp folk i hvorfor teamene fungerer som de gjør samt finne ut av hvordan de kan bli bedre; det er der løftet ligger. Ikke i et pålegg om at ledere skal gjennomføre teamsamtaler. Løfter man denne kunnskapen kommer ­antagelig teamsamtalene mye mer naturlig og får i tillegg større effekt. 

Saken fortsetter under annonsen

Even Bolstad, daglig leder i HR Norge. Han ønsker ikke at team-samtalen skal bli noe ledere blir pålagt å gjøre.

 

 

Paid article
Yes