Automatisk ansettelse

Publisert: 5. desember 2014 kl 08.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.31

Spørsmål: En jeg kjenner er prosjektleder i en annen organisasjon enn min. Prosjektlederen har en medarbeider som fungerer. Medarbeideren fungerer svært dårlig i sin nåværende stilling. Vedkommende har tidligere hatt 2 års midlertidig ansettelse hos samme arbeidsgiver og fikk umiddelbart etterpå en 3 års prosjektansettelse med lignende, men ikke helt like arbeidsoppgaver. Medfører den 3 årige prosjektansettelsen automatisk rett til ansettelse etterpå, fordi vedkommende da har vært midlertidig ansatt i mer enn 4 år?

Kollega

Svar: Ja. Slik arbeidsmiljøloven nå er utformet (§ 14-9, 5. ledd) så har man krav på å betraktes som fast ansatt etter å ha vært midlertidig ansatt i mer enn 4 år.

Det hindrer imidlertid ikke at en medarbeider som fungerer svært dårlig kan sies opp på dette grunnlag. Da må avviket være forholdsvis tydelig. Men vedkommende må også ha fått sjanse til å korrigere seg ved at dette er påpekt og tatt opp med ham. Det er en god regel at en oppsigelse ikke skal komme overraskende på den det gjelder.

SBDL v/advokat Arvid R. Ødegård

Saken fortsetter under annonsen
Paid article
Yes