Permittering eller permisjon?

Publisert: 14. november 2014 kl 08.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.31

Spørsmål: Vi er en bedrift innen verkstedsektoren som nettopp har gjennomført en lengre permittering. Trygdeperioden hvor vi kan la arbeidstagerne være permittert uten lønn er snart brukt opp. I permitteringsperioden har 1 av de permitterte klart å skaffe seg arbeid annet sted, men neppe av varig art. Men han er faktisk i virksomhet nå. Har vi mulighet for i ettertid å karakterisere hans fravær som egentlig er en permisjon, slik at trygdeperioden ikke er brukt opp. Vi har spurt NAV om dette, men fått avvisende svar.

Personalleder

Svar: Vårt utgangspunkt er at det i ettertid neppe lar seg gjøre å omdøpe en permittering til en permisjon på denne måten. Samtidig håper vi at vedkommende har underrettet NAV om at han har skaffet seg nytt arbeid, slik at han ikke har kommet i skade for å bli trygdemisbruker. Men det vi foreslår at han gjør i forhold til fortsatt fravær, er å søke om ulønnet permisjon fra bedriften, for deretter å fortsette det andre arbeidet han har skaffet seg, så lenge dette er aktuelt. Det bør kunne være kurant. 

Er det nye arbeidet en permanent mulighet for beskjeftigelse, er det jo også en løsning at partene blir enige om at han slutter for å begynne i den nye jobben.

SBDL v/Advokat Arvid R. Ødegård

Saken fortsetter under annonsen
Paid article
Yes