Oppsigelse

Publisert: 7. november 2014 kl 08.00
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.31

Spørsmål: Jeg er en bedriftseier som har en bedrift med flere avdelinger, spredt geografisk rundt om i Sør-Norge. En av avdelingene har i flere år gått dårlig etter å ha pådratt seg et dårlig rykte, (antagelig fortjent) for varierende kvalitet i leveransene til kundene. Denne avdelingen har isolert sett gått med underskudd gjennom en lengre periode. En av de ansatte der, en mellomleder, har gått til sak mot oppsigelsen og hevder at han skulle vært sammenlignet med ansatte i andre avdelinger og eventuelt vært tilbudt nytt arbeid der.

Siden vedkommende også må anses som en hovedansvarlig for den dårlige utviklingen, har jeg ikke ansett en slik problemstilling som naturlig. Nylig ble jeg imidlertid klar over at han også har begått enkelthandlinger som har vært såpass grove at jeg ville gitt ham oppsigelse med begrunnelse i dette alene, muligens også vurdert å bruke avskjed. Kan dette påberopes i rettsaken?

Bedriftsleder

Svar: Ja, det er det intet i veien for. Samtidig har du også anledning til å gi en ny oppsigelse med forankring i det nye forholdet du har komme over, endog bruk av avskjed. I begge disse fall ville vi nok anbefalt å innkalle til et drøftelsesmøte med vedkommende, der vedkommende får anledning til å ha med seg rådgiver, og hvor det nye grunnlaget blir et tema.

Skulle du finne dette uhensiktsmessig, er det nok fullt mulig å dra med seg dette saksforholdet inn i en sak som allerede er reist mot en oppsigelse på et annet grunnlag. Det er flere eksempler fra rettspraksis på at slike argumenter har blitt brukt og lyttet til. Skulle den første oppsigelsen være usaklig, kan denne mangel altså «repareres» ved dette nye forhold.

SDBL v/advokat Arvid R. Ødegård

Saken fortsetter under annonsen
Paid article
Yes