Klimaminister Vidar Helgesen (t.v.), NHO Service-direktør Anne Cecilie Kaltenborn, NHO Mat og Drikke-direktør Petter Brubakk og Morten Karlsen, sjef for innkjøpsavdelingen i NHO Reiseliv.
Foto
NHO

Ny avtale skal halvere matsvinn i Norge

Publisert: 27. juni 2017 kl 09.34
Oppdatert: 27. juni 2017 kl 09.34

Matsvinn er et stort samfunnsproblem som verken er bærekraftig for lønnsomheten, klima og miljø eller fordelingen av verdens ressurser.

Deler av matbransjen har, gjennom ForMat-prosjektet og Matvett, jobbet systematisk med kartlegging og reduksjon av matsvinn i mer enn seks år allerede. Myndighetene har vært en viktig samarbeidspartner fra starten, skriver NHO i en pressemelding.

Dette arbeidet har resultert i at matsvinnet i Norge er redusert med 12 prosent fra 2010 til 2015, og har ført til økt bevissthet i verdikjeden og bidratt til å sette temaet på dagsorden. 

– Det videre arbeidet vil kreve enda større innsats og samarbeid. Derfor er signeringen av denne bransjeavtalen en viktig milepæl. Som styreleder i Matvett er jeg stolt av at vi har banet vei og lykkes med å få med resten av verdikjeden i dette viktige arbeidet, sier styreleder i Matvett, Petter Brubakk.

Målet med den nye avtalen er å halvere matsvinnet i Norge innen 2030, i tråd med FNs bærekraftmål. Avtalen, som er unik i verdenssammenheng, ble signert fredag 23. juni. Den har allerede vakt oppmerksomhet og interesse i andre europeiske land.

Fra NHO-fellesskapet har NHO Mat og Drikke, NHO Reiseliv, NHO Service og Sjømat Norge undertegnet avtalen.

Mer om avtalen finner du her.

Saken fortsetter under annonsen