Øystein Mæland reiser i oktober til USA sammen med sin mannlige partner for å hente deres andre barn. Ifølge Vårt Land vil regjeringen legge til rette for at surrogatibarn som allerede er hentet til Norge skal sikres juridisk.

Sikrer politidirektørens barn

Publisert: 2. september 2011 kl 09.02
Oppdatert: 2. september 2011 kl 08.58

Ifølge avisen Vårt Land svarer likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) at han ønsker å legge til rette for at barna som allerede er kommet til Norge etter bruk av surrogati skal sikres juridisk. Svaret kom til stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF).

Mæland reiser i oktober til USA sammen med sin mannlige partner for å hente deres andre barn.

I skrivet til Syversen forteller Lysbakken at departementet har igangsatt en utredning om bruk av surrogati i utlandet, at de tar sikte på å sende saken ut på høring i løpet av høsten og at et endelige lovforslag vil kunne bli fremmet til våren.

Øyvind Håbrekke i KrF er bekymret for at Lysbakken er i ferd med å forme en politikk som i praksis åpner for bruk av surrogati i utlandet.

– Hvis du gir amnesti uten samtidig å gi tydelige signaler om at det kommer innstramninger i lovverket, så risikerer en å sende ut signaler om at det fortsatt går an å reise ut og benytte seg av surrogati, mener Håbrekke.

KrF ønsker å forby bruk av surrogati i utlandet, og å si nei til adopsjon dersom surrogati har vært benyttet.

 

Saken fortsetter under annonsen