Ola Borten Moe mente det var best å ikke kommentere Liv Signe Navarsetes karakteristikk av deres ulike ståsteder.

Gammeldags og moderne Sp-ledelse

Publisert: 5. januar 2012 kl 09.41
Oppdatert: 5. januar 2012 kl 09.39

Uttalelsen falt i Politisk kvarter på NRK radio onsdag, og i Dagens Næringsliv går leder Sandra Borch i Senterungdommen hardt ut mot det hun mener er et opplegg til en «unødvendig personkonflikt».

Avisen siterer også en anonym partikilde på at partileder Navarsete «benytter anledningen til å nøre opp under en lederdebatt ingen andre vil ha nå».

Det er fortsatt ett og et halvt år til neste gang partiet skal velge ledelse. Ingen ting tyder på at Liv Signe Navarsete ikke vil få fortsette som partileder hvis hun selv vil, og nettopp derfor undrer flere seg over at hun trekker opp et så sterkt skille mellom seg selv og sin nestleder. De fleste ser på den 18 år yngre Borten Moe som Senterpartiets neste leder, men det brygger ikke opp til noe krav om at han nødvendigvis må ta over i 2013. At det er politiske forskjeller på de to frontfigurene er heller ingen hemmelighet, men ved å fokusere på dem bidrar Navarsete bare til å ta oppmerksomheten vekk fra partiets politikk, mener kritikerne.

Heller ikke Ola Borten Moe likte sjefens bemerkninger, melder DN, som siterer den unge oljeministeren på at han avbrøt seg selv da han ble bedt om å kommentere utspillet. Han endte opp med å si at det beste var at han ikke sa noe.

Saken fortsetter under annonsen