KrF-leder Knut Arild Hareide er ikke overrasket over at mange partiets velgere ikke vil samarbeide med Frp.

– Styr unna Frp, Hareide

Publisert: 16. september 2011 kl 09.02
Oppdatert: 16. september 2011 kl 09.00

I går møttes KrFs sentralstyre for å diskutere prosessen som skal lede frem til valg av regjeringskoalisjon etter valget i 2013. Det var knyttet spenning til om partiet ville være klare for å gi et historisk ja til Frp, melder Vårt Land.

Bernt Aardals valgundersøkelse viser imidlertid at velgerne ikke er klare for et slikt samarbeid. Aardals undersøkelse fra 2009, som ble publisert rett før årets lokalvalg, viser at bare SV er mer upopulær blant KrFs velgere enn FrP.

  • 50 prosent av KrFs velgere sier klart nei til at Frp bør få innpass i noen regjering. Tallet for SV og Ap er henholdsvis 53 og syv prosent.
  • På spørsmål om hvilke partier man aldri ville stemt på, svarer 60 prosent at KrFs velgere Frp, mens bare 19 prosent har samme motforestilling mot Ap. 61 prosent ville aldri stemt på SV.

– Dette er ikke overraskende. Fløypartiene er dem vi tradisjonelt har hatt størst avstand til. Tallene samsvarer med vårt underlagsmateriale, sier Knut Arild Hareide til avisen.

I Trondheim har nå KrF inngått et historisk samarbeid med Ap. I Ap settes nå alle kluter inn for at at det nye samarbeidet også skal kunne utvides på riksplan, skriver Vårt Land.

Sentralstyremedlem Gjermund Lykke i KrF sier til avisen at regjeringssamarbeidet med Høyre holdt på å ta knekken på partiet i perioden 2001 – 2005.

Saken fortsetter under annonsen