Nestleder Anders Skattkjær i Fellesforbundet frykter at direktivet vil føre til mer innleie fra bemanningsselskapene.

Økende motstand mot vikardirektivet

Publisert: 6. januar 2012 kl 09.13
Oppdatert: 6. januar 2012 kl 09.10

– Vi frykter at direktivet vil føre til mer innleie fra bemanningsselskapene sier nestleder Anders Skattkjær i Fellesforbundet til Dagens Næringsliv.

EUs uttalte hensikt med direktivet er å anerkjenne bemanningsselskapene som arbeidsgivere og gi bedre beskyttelse til arbeidstakere som leies ut. Den rødgrønne regjeringen mener at dagens norske begrensninger på vikarbruk kan opprettholdes. Det samme har LO-leder Roar Flåten gitt uttrykk for, han har sagt et betinget ja til direktivet. Uenigheten i LOs rekker går dreier seg derfor om hvorvidt dette er mulig eller ikke.

Flåten sier til DN at han nå tar inn over seg at motstanden i hans egne rekker har økt. Han legger opp til nye diskusjoner om direktivet i fagbevegelsen, og ber om en garanti fra regjeringen om at de norske reglene ikke skal svekkes.

Regjeringens forslag til nye bestemmelser på dette området er for tiden ute til høring, med frist til 30. januar. Markeringen om to uker er med andre ord et «høringsuttalelse» som organisasjonene håper regjeringen vil høre særlig godt etter på.

Saken fortsetter under annonsen