Pris til bioengergigründer

Publisert: 20. april 2012 kl 10.56
Oppdatert: 20. april 2012 kl 10.53

Norges Vel beskriver i en pressemelding Solør Bioenergi som en av landets ledende aktører innen fornybar energi basert på trevirke.

Gründer Erik A. Lynne startet i familiebedriften Solør Treimpregnering AS og etablerte Solør Bioenergi i 2003. Han har vært en pådriver til videreutvikling av selskapet, og Solør Bioenergi-gruppen består nå av flere norske og svenske selskaper. Etter fjorårets oppkjøp av svenske IQR AB, som i sin tid hjalp Lynne i gang, har han nå til sammen 63 ansatte og over 250 millioner kroner i årlig omsetning.

Norges Vels sølvmedalje ble overrakt av preses Bjørn Iversen i Norges Vel under Oppfinnermessa 2012 i Kirkenær 18. april. Det er Grue kommune ved ordfører Niels F. Rolsdorph som har foreslått Lynne til gründerprisen.

Lokale ildsjeler


– Det er ofte lokale ildsjeler og gründere som bidrar til nødvendig vekst og utvikling i lokalsamfunnet. I Sølvmedaljens statutter legges det vekt på innovasjon og næringsutvikling, og Erik A. Lynnes etablering av Solør Bioenergi er et utmerket eksempel på begge deler. Hans innsats kan stå som mønster for annen nyskapning, sier preses Bjørn Iversen i Norges Vel i pressemeldingen.

Norges Vels Sølvmedalje er etablert for å gi honnør til nyskaping, igangsetting og utvikling. Medaljen tildeles personer som har gjort en innsats i eget lokalsamfunn, organisasjon eller bedrift - i tråd med Norges Vels visjon om livskraftige lokalsamfunn.

– Dette kom overraskende på meg, på vegne av bedriften og alle ansatte er jeg meget stolt over å ha mottatt den. Denne medaljen tilegner jeg alle våre arbeidstakere, uten dem hadde jeg ikke stått her i dag, sa Erik A. Lynne under overrekkelsen. Han presiserte også at Grue er et godt sted å drive næring og Solør et godt sted å utvikle bedrifter i.

Saken fortsetter under annonsen

I tillegg til lokalmiljøet i Grue kommune har Solør Bioenergi aktiviteter i Våler i Solør, Åmot og Ringsaker i Hedmark, samt på Grødaland og Vigrestad i Rogaland.