h__ndtrykk_avta.jpg

Vil opp og fram

Publisert: 10. september 2012 kl 09.41
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Hva er aller viktigst i en fremtidig jobb? I en undersøkelse gjort blant bortimot 5000 nordmenn, svarer 22 prosent høyere lønn. 16 prosent svarer økte muligheter for faglig utvikling, 15 prosent svarer større utfordringer og 14 prosent svarer bedre karrieremuligheter.

På spørsmålet om hvorfor de skiftet jobb forrige gang, svarer 30 prosent at det var for å få større utfordringer. 16 prosent svarer at de hadde et dårlig arbeidsmiljø i sin forrige jobb.

Unge karrierejegere

Blant de yngste i undersøkelsen, de som er født på 90-tallet, er bedre karrieremuligheter like viktig som høyere lønn. De som er født på 70-tallet legger mindre vekt på bedre karrieremuligheter når de bytter jobb enn de som er født på 80- og 90-tallet.

Undersøkelsen er gjort av Kairos Future på oppdrag fra bemanningsselskapet ManpowerGroup.

– Fra tidligere undersøkelser ser vi at mange mener karrieretoppen er ved 43 år. Mange av de som er født på 70-tallet vil oppleve at de allerede har fått store karrieremuligheter, men søker likevel større utfordringer, sier Målfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup i en pressemelding.

Ukeavisen-undersøkelsen

Saken fortsetter under annonsen

Tidligere i år deltok 1291 abonnenter på Ukeavisen Ledelses nyhetsbrev i en undersøkelse om jobbtrivsel. (978 av disse var ledere). Nesten alle, 96 prosent, oppga arbeidsoppgavene som den faktoren som hadde størst betydning for trivselen. Dette gjaldt personer både med og uten lederansvar.

På spørsmål om hvorfor de har skiftet jobb/kommer til å skifte jobb, var nye utfordringer hos en annen arbeidsgiver viktigste årsak. 66 prosent av de lederne som trodde de ville skifte jobb i løpet av et år, oppga dette som årsak. Et gjennomgående trekk var for øvrig at folk ønsket mer, og ikke mindre, ansvar.

Kortere tidshorisont

Manpowers undersøkelse fra 2012 viser at 25 prosent svarer at de regner med å bli i sin nåværende jobb i mindre enn et år. I 2006 var det betydelig færre, 9 prosent, som svarte det samme. Det er særlig de yngste som har kort tidshorisont på nåværende jobb. Bortimot halvparten av de som er født på 90-tallet sier de vil skifte jobb i løpet av året, mens 28 prosent av de som er født på 80-tallet svarer det samme. …

Bare 12 prosent sier de forventer å være i sin nåværende jobb i mer enn ti år, mens 36 prosent svarte det samme i 2006.

I Ukeavisen Ledelses undersøkelse oppga 20 prosent av medarbeiderne og 16 prosent av lederne at de trodde de kom til å skifte jobb i løpet av det neste året. Rundt 30 prosent trodde de ville flytte på seg innen to år. Også i Ukeavisen Ledelses undersøkelse er det de yngste som oftest skifter jobb.

 

Saken fortsetter under annonsen