knut_arild_hare.jpg

Hareide stiller som lederkandidat i KrF

Publisert: 11. november 2010 kl 08.17
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

En rekke fylkeslag i KrF har de siste ukene foreslått Hareide som ny KrF-leder etter Dagfinn Høybråten, men først nå sier Hareide at han vil stille som kandidat, melder NRK.

– Jeg har vært i tvil om jeg er den rette til dette, men jeg er veldig sikker på at jeg har lyst til å lede KrF. Jeg er veldig motivert, og så får KrF avgjøre om jeg er den rette, sier Hareide.

Hareide – en ekte tviler

Hareide har ingen motkandidater og han blir dermed etter alle solemerker KrFs neste leder.

Veien åpen for «bitte-Lilletun»

Hareide sier at han ikke blir skremt av dårlige meningsmålinger og tidligere intern strid i partiet.

– Jeg opplever at KrF i dag er et samlet parti, og vi ønsker å stå sammen framover. Jeg tror den krevende tiden som vi har lagt bak oss, gjør at hele partiet er motivert til å vise det beste. Og det beste av KrF trenger Norge, sier Hareide.

Saken fortsetter under annonsen

Når landsmøtet har banket ham gjennom som ny KrF-leder til våren, skal han lede partiet fram mot stortingsvalget i 2013. Foreløpig er han ikke klart il å svare konkret på hvordan KrF vil stille seg til et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet.

– Jeg tror ikke at vi nå skal diskutere regjeringssamarbeid, sier Hareide. Han legger til at hele partiorganisasjonen skal være med på å ta stilling til en slik problemstilling, og at det uansett ikke vil skje før i 2013. (©NTB)