samtale_samarbe.jpg
De som opplyser at de er mest samarbeidsvillige er også de som opplever å ha mest innflytelse, ifølge ny undersøkelse.

– Samarbeid er en bedre strategi for tillitsvalgte

Publisert: 13. september 2011 kl 08.40
Oppdatert: 23. mai 2016 kl 22.14

Masterstudentene Nina Møglestue, Linn Groth Dyrkorn og Inger Marie Skau har skrevet en masteroppgave på BI der de har spurt 233 tillitsvalgte om deres opplevelse av samarbeidet med ledelsen. Resultatet virker spennende, melder Dagsavisen.

– Det viser seg av vår undersøkelse at de som opplyser at de er mest samarbeidsvillige også er de som opplever å ha mest innflytelse, sier Nina Møglestue til avisen.

De tillitsvalgte som er med i undersøkelsen jobber innen privat sektor og er medlemmer av YS-forbundet Negotia, hvor Nina Møglestue er nestleder i forhandlingsavdelingen. Funnene fra undersøkelsen skal nå brukes til å kurse tillitsvalgte i samarbeidsteknikk.

– Det er selvfølgelig ikke snakk om at arbeidstakerne skal gi avkall på rettigheter eller trekke krav i forhandlinger for å opprettholde et godt forhold til ledelsen. Tvert imot. Kravene skal være der, men det må ligge en gjensidig tillit og samarbeidsvillighet til grunn for at man skal kunne komme til enighet. Det nytter ikke å sette seg ned for å forhandle, slå hånda i bordet og si at: «Jeg skal i hvert fall ikke gi meg!», sier Møglestue til Dagsavisen.

Leder for Negotia, Inger Lise Rasmussen, sier til Dagsavisen at hun ikke er overrasket over funnene i undersøkelsen, og at funnene er spennende og svært gledelige.

Saken fortsetter under annonsen