Bondevik forlangte å ha partilederne i regjeringen

Publisert: 7. mars 2012 kl 09.19
Oppdatert: 7. mars 2012 kl 09.17

Han tror det blir vanskelig for Jens Stoltenberg med en SV-leder sittende på gangen. Men den situasjonen behøver ikke vare lenge, for Audun Lysbakken leter allerede etter en vei tilbake til regjeringskontorene.

Bondevik sier at regjeringens underutvalg, bestående av de aktuelle partilederne, i hans tid møttes helt uformelt uten møtereferater eller noen formell agenda. Avgjørelsene ble tatt i regjeringen, hvor alle likevel var til stede. Nå kan ikke Lysbakken, som stortingsrepresentant, engang lese regjeringsdokumentene uten spesialtillatelse fra statsministeren.

Det menneskelige fellesskapet mellom partilederne var viktig sier Bondevik til Dagens Næringsliv. Dessuten blir det vanskelig med den nødvendige koordineringen dersom en av partilederne sitter på Stortinget og ikke er til stede for å følge regjeringskonferansene og statsrådene på nært hold, sier han.

Men Audun Lysbakken skal tilbake i regjering. Det slår miljøminister og tidligere SV-leder Erik Solheim fast overfor Klassekampen. Avisen peker på at Lysbakken snart skal ha fire måneders pappaperm, og når han er tilbake fra denne til høsten har han hatt en såpass lang pause at han kan relanseres som statsråd.

– Det som i alle fall er helt sikkert er at han vil være tilbake i regjeringen etter valget neste høst, sier en optimistisk Solheim til avisen.

Saken fortsetter under annonsen