– Vi ser at bare en fjerdedel mener det bør bli lettere å ansette folk i midlertidige stillinger. Av dem som mener det, er menn over 40 år som stemmer Høyre eller Frp og tjener over 900.000 overrepresentert, sier LO-nestleder Tor-Arne Solbakken.

Vil ha strengere stillingsvern

Publisert: 31. januar 2011 kl 09.19
Oppdatert: 31. januar 2011 kl 09.24

Det viser en undersøkelse Opinion har gjort på oppdrag fra LO, skriver Dagsavisen.

– Vi ser at bare en fjerdedel mener det bør bli lettere å ansette folk i midlertidige stillinger. Av dem som mener det, er menn over 40 år som stemmer Høyre eller Frp og tjener over 900.000 overrepresentert. Det er ikke akkurat kjernegruppen vår, sier LO-nestleder Tor-Arne Solbakken.

– Jeg synes ikke undersøkelsen er så interessant, for det er de som ansetter folk som er det avgjørende punktet her. Det er de som skal ta risikoen ved å ansatte nye medarbeidere, sier leder av Oslo Høyre, Michael Tetzschner.

– Det er velkjent at når Høyre utarbeider politikk, spør de arbeidsgiverne. Vi har en bredere tilnærming, sier Solbakken, som mener Høyres forslag vil føre til en «bruk og kast»-politikk, hvor arbeidstakerne blir kastet ut eller 11 måneder for å slippe at arbeidsgiver skal slippe å gi dem fast ansettelse.

Nestleder i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Anette Trettebergstuen (Ap) sier til Dagsavisen at det ikke blir flere jobber av å svekke stillingsvernet og at det er uaktuelt å myke opp arbeidsmiljøloven.

Les også: Vil gi mer makt til lederne

Saken fortsetter under annonsen