Norgessjef for Clas Ohlson Lene Oen.

Foto

Clas Ohlson. 

Ledere deler boktips

– Boken er tydelig på hva som skal til for å kjenne dine medarbeidere

Publisert: 5. april 2022 kl 09.47
Oppdatert: 11. april 2022 kl 08.23

I påskeferien skal Norgessjef for Clas Ohlson Lene Oen kose seg på hytta på Rauland, og håper på strålende påskevær. Hun leser sjelden krim, men derimot er hun veldig glad i å lese meg opp på alt det spennende som skjer innen netthandel og ledelse.

– Her er det alltid noe nytt å lære uansett hvor lenge man har vært i bransjen eller vært leder, sier hun.

– Hvilken bok anbefaler du våre lesere å lese i påsken?

Foto

«Effective Manager» av Mark Horstman.  (Foto: Forlag: John Wiley Sons Inc)

– Jeg anbefaler alle å lese «Effective Manager» av Mark Horstmann enten du er fersk leder eller har mange års erfaring. Boken er tydelig på hva som skal til for å kjenne dine medarbeidere og hva det betyr for å levere resultater sammen. Ikke en typisk akademisk ledelsesbok lik mange andre, men veldig praktisk. Og det funker!

Hva handler boken om?

– Boken handler om basisen i effektiv ledelse, den er veldig lettlest og gir glimrende eksempler fra reelle arbeidssituasjoner som man enkelt kan kjenne seg igjen i. Tilliten som bygges mellom medarbeider og leder er kjernen i boken.

Saken fortsetter under annonsen

Hvorfor anbefaler du denne boken?

– Denne boken anbefaler jeg varmt, fordi den gir et veldig godt bilde av hva man må gjøre for å oppnå gjensidig tillit og tydelige forventninger til hverandre. Ingen skal være usikre på hva som er vårt felles ansvar, og levere resultater sammen.

– Hva lærte du/ble fanget av da du leste denne boken selv?

– Jeg ble spesielt fascinert av hvor tydelig det i boken er beskrevet viktigheten av One On Ones 30 minutes. Frekvens og kvalitet på samtalene mellom leder og medarbeider. Jeg bestemte meg for å teste det ut, og tilbakemeldingene fra medarbeiderne er grunn nok til at jeg anbefaler denne til alle. Å bruke mer tid på medarbeiderne i stedet for møter gir veldig gode resultater for bedriften og for medarbeidertilfredshet.