Styreleder i HR Norge, Tove Selnes, deler ut HR Norges lederpris til Siri Kalvig under HR Forum 2021. 

Foto

Anita Myklemyr

Siri Kalvig tildelt HR Norges lederpris 2021

Publisert: 11. november 2021 kl 13.19
Oppdatert: 11. november 2021 kl 13.37

«Hun har ikke har vært redd for å ta fatt på helt nye roller og utfordringer. Dette er lederegenskaper som Norge vil trenge mye av i tiden fremover», skriver juryen i sin begrunnelse.

Kalvig roses for sine lederevner, herunder evnen til å balansere leder- og styreoppgaver og til «å sette virksomhet og kolleger først».

Juryen mener også at hun forvalter kjendisstatusen sin godt; ved å bruke den som en døråpner til å skape muligheter.

«Ledelse handler om å få noe til å skje og om å nå resultater på en måte som er bra for virksomhet, ansatte og samfunn. Det gjør hun så til de grader», skriver HR Norge i pressemeldingen om prisen. 

– Evnen forplikter

Siri Kalvig er administrerende direktør i klimainvesteringsselskapet Nysnø, meteorolog og har doktorgrad i offshoreteknologi fra Universitetet i Stavanger. Hun har også studert fysikk og astrofysikk.

Før hun begynte i Nysnø, var hun leder for forskningsnettverket for miljøvennlig energi ved Universitetet i Stavanger. Hun har vært med å starte flere bedrifter.

Saken fortsetter under annonsen

Kalvig startet sin karriere med å presentere været på TV2, og ble – som en av «værdamene» som utfordret værvarslingen hos NRK – rikskjendis.

Sammen med TV2 startet hun det som etter hvert ble værvarslingsselskapet StormGeo.

– Jeg har alltid hatt et sterkt engasjement for miljøsaken og vil bruke drivkraften min til å få til endringer til det bedre. ‘Evnen forplikter’ har blitt et slags slagord for meg. Det handler om å få ansatte til å bruke sitt fulle potensial gjennom å gi ansvar og motivere. Jeg setter utrolig stor pris på å få en slik anerkjennelse som denne prisen representerer, uttaler Siri Kalvig i sin kommentar til prisen.

Helhetsforståelse

Tove Selnes, styreleder i HR Norge, understreker at ledelse handler om å vise vei, skaffe til veie ressursene som skal til og mobilisere den gode kraften som ligger i mennesker:

– For å vite hvor man skal, trenger man faktabasert kunnskap og helhetsforståelse. For å bygge ressurser, trenger man gründere og personer som bringer ord til handling.

– Men ordene har også kraft, ikke minst når det skal mobiliseres for oppslutning for krevende felles mål som krever endring, og som kanskje også gjør litt vondt. Årets prisvinner har alt dette i seg, og det i tillegg innenfor et område som defineres som avgjørende for vår felles fremtid.

Saken fortsetter under annonsen

HR Norges lederpris ble delt ut på konferansen HR Forum.