Foto

Dreamstime

– Kan komme til å se både utslippsanalytikere og #metoo-konsulenter

Publisert: 4. januar 2018 kl 10.50
Oppdatert: 4. januar 2018 kl 10.51

2017 var året der menneskelig atferd var i sentrum, hvor trakasseringsskandaler ble avdekket og #metoo-kampanjen lansert. Samtidig skjøt digitaliseringen enda større fart, og robotisering og kunstig intelligens er uttrykk som nå har blitt naturlig å snakke om i organisasjonssammenheng.

– I 2017 har handlet om atferd, om digitalisering og robotisering, men også om natur. 2018 kommer derfor sannsynligvis til å handle om teknologiske nyvinninger, grønne trender og humanitet, sier Christina Hammer, grunnlegger og partner i rekrutteringsselskapet Hammer & Hanborg, til den svenske avisa Veckans Affärer.

Med dette i tankene har Hammer laget en liste over stillingstitler hun tror kommer til å bli spesielt aktuelle i 2018:

1) #metoo-konsulent

En person som er spesialisert på å hjelpe virksomheter å bygge trygge arbeidsplasser der ingen skal måtte bekymre seg for å bli seksuelt trakassert.

2) Kunstig intelligens / HR-sjef

Når kunstig intelligens blir en større del av livene våre er det naturlig at man trenger personalsjefer som bruker denne teknologien på arbeidsplassen. Kunstig intelligens og human resources kommer til å knytte et tettere bånd, sier hun.

Saken fortsetter under annonsen

3) Digitalt kontorutvikler

Avstandsarbeid og hjemmekontor blir vanligere, både for ansatte og ledere. Hva gjør det med behovet for kontor? Det oppstår sannsynligvis et behov for å tilrettelegge bedre for en kontorløs hverdag, der ansatte og ledere kommuniserer og jobber sammen i et digitalt kontor.

4) Virtual branding-sjef

Kunstig virkelighet (virtual reality) og utvidet virkelighet (augmented reality) kommer til å bli en svært viktig markedsføringsplattform, tror Hammer, og krever også personer som kan se og utnytte disse mulighetene til å markedsføre i en kunstig virkelighet.

5) «Strategic wizard»

Verden blir mer omskiftelig, og raske endringer kreves mer nå enn noen gang. Strateger som evner å finne løsninger på de vanskeligste dilemmaer kommer til å bli svært attraktive i 2018, tror Hammer.

Saken fortsetter under annonsen

6) Fokusleder

Avbrytelser på jobb blir vanligere, og en person som kan hjelpe de ansatte å finne konsentrasjonen kan komme til å vise seg å bli nødvendig.

7) Humørleder

Endringer er spennende, men også energikrevende. En humørleder kan bli nødvendig for å holde motivasjonen oppe under store og kontinuerlige endringsprosesser.

8) Utslippsanalytiker

Bærekraft og grønn teknologi blir mer og mer sentralt, og i 2018 er det ikke usannsynlig at man kommer til å se stillinger som har som ansvarsområde å overvåke en organisasjons miljøpåvirkning, mener Hammer.

Saken fortsetter under annonsen

9) Urbanbonde

Å finne nye måter for å utnytte jorden kommer til å bli viktig, og spesielt i urbane strøk.

10) Hologramoperatør

I 2018 spås det at hologrammer kan bli et vanlig tilskudd til vår ellers tredimensjonale hverdag, og da trenger man personer som skaper disse opplevelsene.

Nyhetsbrev
søn 20.02.2022 23:47

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.