Director innen Human Capital i Deloitte, Bjørn Helge Gundersen, mener NTNU-professor Endre Sjøvold bommer med sin kritikk.

Foto

Deloitte.

– Slår inn åpne dører

Publisert: 27. juni 2017 kl 10.11
Oppdatert: 27. juni 2017 kl 10.18

Gundersen har fått fremlagt kritikken fra NTNU-professor Endre Sjøvold, og mener han bommer med sin kritikk. Han påpeker at det finnes en rekke anvendte verktøy som kan inngå som elementer i teamutvikling.

– Flere verktøy kan benyttes, for eksempel Team Management Profile (TMP), JTI og MBTI, Diversity Icebreaker og lignende. Innen denne tradisjonen representerer Business Chemistry et spesielt fokus på ulikhet i jobbrelatert atferd og preferanser. Det er bred internasjonal enighet om at disse verktøyene ikke kan stå alene som teamutvikling og aldri skal brukes slik. Her slår Sjøvold inn åpne dører, sier han.

Flere innganger

Med utgangspunkt i en gitt kontekst, og med målsetting om utviklingsarbeid, kan lederutviklere velge blant flere innganger til å hjelpe gruppemedlemmer til å samhandle og kommunisere bedre, mener Gundersen.

– Business Chemistry bidrar til et felles og relevant språk for at ledere uten dyp kjennskap til psykologisk forskning meningsfylt kan reflektere om egen og andres atferd. Vi tror at grunnen til at Harvard Business Review bruker så mye plass på dette verktøyet er nytteverdien og relevansen som Deloittes globale erfaringer med verktøyet har vist, sier han.

Saken fortsetter under annonsen

Business Chemistry bidrar til et felles og relevant språk for at ledere uten dyp kjennskap til psykologisk forskning meningsfylt kan reflektere om egen og andres atferd

Han presiserer at det å bruke Business Chemistry ikke utelukker at man gjør dypdykk i atferd knyttet til maktforhold, samspill og kommunikasjon med teamets omgivelser.

– Det er her kjernen i teamutvikling i Deloitte ligger. I dette arbeidet har vi også hatt utbytte av å lese Sjøvolds forskning, selv om vi har valgt å ikke ta hans teamtest inn i vår verktøykasse.