Åpner digitalt lederakademi
Her skal hver enkelt deltaker få oversikt over kommende læringsaktiviteter, personlige refleksjoner og mulighet for pågående dialog med andre ledere, skriver Leadership Weekly i en pressemelding.
Akademiet skal bidra til å sikre fremgang for deltakerne, og ambisjonen er å utvikle lederens fulle potensial. Leadership Weekly tar nå denne innovative teknologien i bruk og den digitale plattformen betegnes som robust, fleksibel og enkel å tilpasse til egne behov. Akademiet skal enkelt kunne gjøres tilgjengelig på virksomhetens intranettsider samt sømløst integreres i et eksisterende LMS (Learning Management System). Den digitale revolusjonen har nå også kommet til lederutvikling, hvor digitalisering kan være med på å redusere kostnader og fasilitere bedre opplæringsprogrammer.
– Digital lederutvikling gjør det mulig for ledere å samhandle internt, også i sanntid. Vi ønsker å levere et konsept som oppleves så tett på lederhverdagen som mulig. Eksempler kan være distribuerte virksomheter i Norge, eller større, internasjonale selskaper som har ledere i forskjellige land og i ulike kontinenter. Da er det ikke like enkelt å følge et lederutviklingsopplegg i praksis. Vårt digitale klasserom arrangerer fellesundervisning for deltakere innen samme program, og legger til rette for et strukturert utviklingsløp med fokus på refleksjon og evaluering, sier Mats Kristensen, partner og ansvarlig for læring og utvikling i Leadership Weekly.
Lederutviklingsprogrammet utvikles sammen med kunden og settes opp i et oversiktlig «spillbrett», hvor hver enkelt «brikke» representerer en aktivitet i utviklingsløpet. Den første kan eksempelvis være en video, der daglig leder ønsker alle velkommen, understreker viktigheten av dyktig ledelse og hvor vedkommende samtidig gir noen personlige råd og tips. Tilgangen til «brikkene» eller modulene er avhengig av hvor i prosessen du er. Akademiet gir deltakeren full oversikt, og ikke minst påminnelser om hva som skal gjøres – og når. Her får lederne også veiledning i forhold til hvordan oppgaver skal utføres og en tydelig forklaring på hva som er hensikten. Man kan gi hverandre feedback, og gjøre hverandre gode gjennom sparring, tilbakemelding og dialog.
– Vi bruker en rekke forskjellige forskningsbaserte virkemidler og aktiviteter gjennom et utviklingsløp på 3-6 måneder. Målet er å knytte ledergruppen tettere sammen og lederne får følelsen av å være med på en «utviklingsreise» – sammen med andre dyktige lederkolleger, avslutter Kristensen.