Marte Wivestad er kåret til årets ledertalent i Trondheimsregionen.
Foto
MOT

MOT-sjef ble årets ledertalent

Publisert: 7. april 2017 kl 08.08
Oppdatert: 7. april 2017 kl 08.08

Årets ledertalent i Trondheimsregionen ble kåret torsdag. Dette skjedde på Ledelseskonferansen 2017, med 130 ledere og ledertalenter i salen.

Det er Adecco Norge og Næringsforeningen i Trondheimsregionen, ved fagrådene Ung Arena og Ledelse og Kompetanse, som kårer Årets unge ledertalent i Trondheimsregionen. Dette gjøre med et ønske om å bidra til å løfte frem og synliggjøre de unge og ambisiøse ledertypene som skal sette sitt preg på samfunns- og næringsliv i landsdelen vår i mange år fremover. Med over 30 nominerte kandidater, ble det et tett løp i 2017. Juryens kriterier var:

  • Lederen må være under 38 år
  • Lederansvar: personalansvar, motivator, kompleksitet i lederoppgavene
  • Resultater (over tid): økonomisk, omdømme, verdiskaping, innovasjon/nytenking, bidrag til regionen, samfunnsansvar/etikk

Kulturbygger

MOT er en ungdoms- og samfunnsbygger som styrker ungdoms bevissthet og mot – til å leve, til å bry seg og til å si nei. Den ideelle stiftelsen ble i sin tid grunnlagt av Atle Vårvik, Johan Olav Koss, Rune Bratseth og Dag Otto Lauritzen.

Wivestad forteller at MOT Norge har 20 årsverk over 30 ansatte.

– Alle ansatte i MOT er et serviceapparat for alle som jobber med MOT lokalt. Alle de 20 årsverkene leder igjen avtaler med 264 MOT-skoler, 118 kommuner, 743 MOT-coacher som møter ungdommene i klasserommet og 3514 ildsjelser som jobber med MOT lokalt. MOT når per i dag rundt 66.000 ungdommer med programmet robust ungdom 12-16 og programmet robust ungdom 16-25 år, sier hun. 

Saken fortsetter under annonsen

Hun beskriver sine viktigste lederegenskaper som engasjement, med en stor lidenskap for formålet til MOT om å utvikle robuste ungdommer som inkluderer alle.

– Jeg har gjennomføringsmot, og er utålmodig på å få resultater, sier hun. 

34-åringen har ledet organisasjonen i seks år.

Jurybegrunnelse:

Marte Wivestad har gjennom seks år hos MOT løftet organisasjonen til nye høyder, og gitt MOT et internasjonalt perspektiv. Under Martes ledelse viser MOT høyere resultater enn noen gang – resultater som måles både på økonomiske variabler, og effekten MOT har på ungdom.

Mer enn noe annet er hun en kulturbygger, med enorm gjennomføringskraft, som til enhver tid overholder MOT-løftet og passer på at organisasjonen går i riktig retning. Hun beskrives av kolleger som uredd, målbevisst, strukturert og gløder av pågangsmot. Hun beskrives av MOT-grunnlegger Atle Wårvik som svært varm, men samtidig knallhard. Hun trives med i å være leder, tør å ta upopulære valg, og er spesialist på å utvikle folk. Kort sagt kan man si at hun leder andre i å lede seg selv. Hennes inkluderende natur skaper eierskap for alle involverte. Med fokus på resultater og effektivt teamarbeid bidrar hun til å skape en bedre verden både i klasserom og lokalsamfunn.

Tidligere års vinnere:

Saken fortsetter under annonsen

2016: Tor Olav Mørseth, Adresseavisen

2015: Thomas Reinertsen, Reinertsen AS

De ti finalistene, som ble plukket ut av juryen blant mer enn 30 nominerte kandidater, har alle blitt referansesjekket grundig gjennom juryintervjuer med arbeidsgivere og kolleger.