Derfor vil ledere være ledere
Hvorfor vil ledere bli ledere? Den danske organisasjonen Lederne har i samarbeid med YouGov gjort en undersøkelse der de har stilt dette spørsmålet til danske ledere.
2335 ledere deltok i undersøkelsen, og over halvparten av dem forteller at det først og fremst er muligheten til personlig utvikling som har fått dem til å ta lederjobben, skriver danske Lederne på sine hjemmesider.
På andre og tredjeplass over hva som har motivert lederne inn i lederskap, kommer innflytelse – og selve utfordringen i seg selv.
- LES OGSÅ: Hva ledere faktisk holder på med
Kjønnsforskjeller
De motivasjonsfaktorene som kommer høyest opp på listen, er like viktige for kvinner og menn, men lenger ned på listen over motivasjonsfaktorer dukker det opp noen kjønnsforskjeller.
Mens 32 prosent av de kvinnelige lederne har oppgitt at ønsket om å drive med personalledelse er en av årsakene til at de har takket ja til en lederkarriere, svarer bare 24 prosent av mennene det samme.
- LES OGSÅ: Slik er motivasjonen vår skrudd sammen
Menn mest opptatt av lønn
Det er også noen forskjeller i synet på lønn, viser denne undersøkelsen. 21 prosent av mennene i undersøkelsen oppgir høyere lønn som en motivasjonsfaktor. Bare 11 prosent av de kvinnelige lederne svarer det samme.
Bodil Nordestgaard Ismiris, direktør hos Lederne, sier i en kommentar til undersøkelsen hos lederne.dk at hun tror at kjønnsforskjellene i synet på lønn blant annet handler om normer.
Hun tror det er mer legitimt for menn å snakke om lønn enn det er for kvinner. Lederne-direktøren sier at hennes opplevelse er at lønn ikke kan motivere på lang sikt, men at det er demotivernde hvis man opplever at lønnen ikke er rettferdig.
Har du spørsmål om ledelse?
I vårt lederbibliotek finner du ekspertrådene, fagartiklene og verktøyene som hjelper deg som leder.
Gå til Lederbiblioteket.