Det er minst sju gode grunner til å utvikle en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass, ifølge Randstad. 

Foto

Derfor er mangfold bra for business

Publisert: 2. august 2021 kl 14.30
Oppdatert: 2. august 2021 kl 14.30

Basert på blant andre analyser gjort av McKinsey, har rekrutteringsselskapet Randstad laget en liste med sju gode grunner til at enhver ledelse bør søke å gjøre arbeidsmiljøet både mangfoldig og inkluderende:

1. Bedre økonomiske resultater

Har du et mer bredt spekter av medarbeidere, kan erfaring og innsikt i teamet hjelpe deg med å finne oppfinnsomme løsninger på utfordringer, samt identifisere nye muligheter for vekst og innovasjon. Dette kan utgjøre en stor forskjell, både for de økonomiske resultatene og den langsiktige virksomheten. McKinsey har undersøkt temaet rundt mangfold siden 2015 og deres siste studie viser at selskaper i toppkvartilen for kjønnsmangfold i lederteam hadde 25 % større sannsynlighet for å ha over gjennomsnittet lønnsomhet enn de i fjerde kvartil. De mest etnisk representative selskapene hadde 36 % større sannsynlighet for å overgå forventningene til finansielle resultater enn de som lå etter på dette området.

2. Innovasjon

Det er mer sannsynlig at et mangfoldig utvalg av ansatte, ledere og beslutningstagere vil komme med de friske ideene og innsikten du trenger for å fortsette å utvikle deg og gå videre. BCGs har lageten rapport der de målte virksomhetenes mangfold ved å se på hvilken prosentandel av totale inntekter som kom fra nye produkter og tjenester lansert de siste tre årene. I selskapene med de mest varierte ledergruppene utgjorde innovasjonsinntektene 45 % av den totale inntekten, sammenlignet med 26 % for bedrifter med et ledermangfold under gjennomsnittet.

3. Bedre appell hos kandidater

Unge, velutdannede arbeidstakere foretrekker en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass. I en undersøkelse utført av Monster sier mer enn fire av fem respondenter som representerer Generasjon Z (personer født på midten/slutten av 1990-tallet) at et selskaps engasjement innen mangfold og inkludering er et viktig hensyn for dem når de velger en arbeidsgiver. Tidligere forskning fra Randstad spådde at Gen Z ville utgjøre mer enn en tredjedel (36 %) av den globale arbeidsstyrken innen 2020. Millenniumsgenerasjonen (vanligvis definert som alle født mellom 1981 og 1996) er en annen avgjørende kohort i den moderne arbeidsstyrken. Forskning har vist at nesten halvparten (47 %) av millenniumsgenerasjonen tar hensyn til elementer innen mangfold og inkludering når de evaluerer potensielle arbeidsgivere.

Saken fortsetter under annonsen

4. Intern talentutvikling

Det er velkjent at mange bransjer for tiden sliter med mangel på ferdigheter, og det er stor sannsynlighet for at dette vil bli et større problem i de kommende årene. Gartner har identifisert global talentmangel som den største fremvoksende risikoen bedriftene står overfor, mens Korn Ferry har advart om at 85 millioner jobber kan stå tomme innen 2030, til en kostnad på 8,5 billioner dollar i urealiserte årlige inntekter. En måte å nærme seg denne utfordringen på er å identifisere hvilke kjerneferdigheter du trenger og utvikle disse i den eksisterende arbeidsstyrken. Hvis du virkelig ønsker å forplikte deg til mangfold og inkludering er det mer sannsynlig at den interne talentutviklingsinnsatsen vil gi resultater, fordi hvert individ får like muligheter til å løfte kompetansen, lære nye ting og oppfylle potensialet sitt.

5. Bedre ledelse

Med et bredere spekter av erfaring og innsikt i ledergruppen vil virksomheten sannsynligvis ta bedre beslutninger og gjøre bedre investeringer. En nylig studie publisert i Harvard Business Review, som fokuserte på venture capital (VC)-sektoren, er et bevis på dette. Etter å ha undersøkt titusenvis av investeringsbeslutninger i løpet av flere år, fant forskerne ut at mangfold «forbedrer økonomiske resultater betydelig» og øker sannsynligheten for at VC-bedriftene gjør lønnsomme forretningsinvesteringer.

Unge, velutdannede arbeidstakere foretrekker en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass

6. Bedre beslutninger

Å ta beslutninger og løse problemer er hverdagslige hendelser i en virksomhet. På lang sikt vil oppnådde resultater gjennom riktige beslutninger og effektive løsninger på de vanligste utfordringene være kritiske faktorer for suksess. Tidligere forskning har vist at mangfold bidrar til bedre resultater på disse nøkkelområdene, fordi det «gjør oss smartere» på en effektiv måte. Når ansatte er omgitt av mennesker som er forskjellige fra dem, vil de sannsynligvis være mer kreative, flittige og hardtarbeidende.

Saken fortsetter under annonsen

7. Holde tritt med konkurrentene

I konkurransen om å identifisere, tiltrekke og beholde de mest talentfulle arbeiderne har du ikke har råd til å tape kampen mot konkurrentene. Med et økende antall organisasjoner som fokuserer på mangfold og inkludering, er det viktig å følge med på endringstakten på denne fronten. Global Diversity and Inclusion Survey viser at 76 % av organisasjonene nå ser på mangfold som en oppgitt verdi eller et prioritert område. Lignende funn er gjort i BCGs forskning, som viser at 75 % av internasjonale respondenter føler at mangfold fikk fart i selskapene. Verdensomspennende svar tilsier at det er større utvikling i fremvoksende markeder som Kina, Brasil og India enn i utviklede økonomier.

KILDE: Randstad