Spekter: Det er utfordringer med hjemmekontor
– Det kan virke som at Spekter er tatt til inntekt for å mene at medarbeidere på hjemmekontor jobber for lite. Men det mener vi altså ikke. Folk har gjort en formidabel innsats på hjemmekontorene sin i løpet av koronakrisen. Ofte med skole- og barnehagebarn hjemme sammen med dem. Så vi har ikke angrepet de som jobber hjemmefra, sier kommunikasjonsdirektør Gunnar Larsen i Spekter.
I flere medieoppslag forrige uke kom det fram at Spekter-leder Anne-Kari Bratten mente hjemmekontor «var utfordrende».
– Spesielt mandag og fredag utmerker seg, sa Bratten i et intervju med Dagens Næringsliv.
En fersk undersøkelse fra HR-Norge viser imidlertid at mange arbeidstakere jobber mer enn før, nå under koronakrisen.
Todeling av arbeidslivet
I dag er Bratten opptatt med lønnsforhandlingene, men kommunikasjonsdirektør Gunnar Larsen mener mange misforstod budskapet.
– Det vi har pekt på er en bekymring over at koronakrisen kan føre til en todeling av arbeidslivet. Mellom dem som har anledning til å ta hjemmekontor og de som ikke har. Det viser seg at det ofte er arbeidstakere med høyere utdanning som har størst anledning til å jobbe hjemmefra.
– Men det er ikke det samme som å si at de som jobber hjemme ikke gjør en god jobb, påpeker Larsen.
Vårt anliggende er ikke å angripe noen, men å adressere noen utfordringer og dilemmaer
Vanskelig skille mellom arbeid og fritid
En annen utfordring ifølge Larsen og Spekter er den oppfølging den enkelte leder har mulighet til å gjøre i denne nye situasjonen.
– Norske ledere er vel ikke kjent for å være noen utpregede kontrollfreaks. Vi har mottatt bekymring fra flere av våre medlemmer at dette med oppfølging er en utfordring. Det samme er dette med å skille mellom arbeid og fritid. Undersøkelser viser at 4 av 10 mener det er blitt vanskeligere etter korona.
— Så vårt anliggende er ikke å angripe noen, men å adressere noen utfordringer og dilemmaer, sier Gunnar Larsen i Spekter.