Den offentlige kommunikasjonen har redusert sin kapasitet til halvparten av det normale. De gjenværende plassene på trikker og tog bør være forbeholdt de som trenger dem. 

Foto

Norges bedriftsidrettsforbund.

Mindre aktiv fra hjemmekontoret

Bruk sykkel og bidra til smittedugnad

Publisert: 19. mai 2020 kl 09.48
Oppdatert: 19. mai 2020 kl 09.48

I dag starter «Sykle til jobben-aksjonen» - Norges største aktivitetskampanje. Kampanjen oppfordrer til en aktiv hverdag og en aktiv reisevei.

– Dette budskapet er viktigere enn noensinne, sier prosjektleder for aksjonen, Heidi Gromstad i en pressemelding.

I anledning åpning av Sykle til jobben-aksjonen oppfordrer arrangøren alle til å la bilen stå og ta beina fatt på transportetapper.

Kutter ut hverdagsaktivitet

Hjemmekontor fjerner reiseveien til jobb, som for mange er knyttet til trening og aktivitetsglede. Redusert aktivitet er forbundet med dårligere helse.

Saken fortsetter under annonsen

Sykle til jobben-aksjonen er en konkurranse som gir deg det ekstra dyttet til å utvikle de gode vanene for aktivitet.

– Frisk luft om morgenen gjør godt. Hvis man har hjemmekontor, eller er permittert oppfordrer vi til å bruke sykkel på andre transportetapper som å hente i barnehagen, kjøpe mat eller hente på posten, sier Gromstad.

Smittedugnad

Sykle til jobben er en uformell, sosial konkurranse der all aktivitet teller og gir poeng. Til tross for navnet er det ikke bare sykling som gjelder.

Klatring, yoga, frisbee og gåturer er aktiviteter som kan registreres på Sykletiljobben.no.

– Norges største aktivitetskampanje samler tusenvis, og er en fin måte å være samlet på, uten å være sammen fysisk. Kampanjen er tilpasset alle, uansett arbeidssituasjon. Et trygt og motiverende treningsfellesskap, sier Gromstad.

Saken fortsetter under annonsen

Den offentlige kommunikasjonen har redusert sin kapasitet til halvparten av det normale. De gjenværende plassene på trikker og tog bør være forbeholdt de som trenger dem.

– Det betyr at vi som kan bruke beina, skateboarde, sparkesykle eller sykle, bør gjøre det, sier Gromstad.