Leder i Yngre legers forening, Christer Mjåset.

Foto

NTB Scanpix

Midlertidighet

Ikke uvanlig med leger som er vikarer for vikarer for vikarer

Publisert: 23. mai 2017 kl 09.08
Oppdatert: 25. juli 2017 kl 10.41

Våren 2014 ble hovedoppgjøret mellom Legeforeningen og Spekter løst ved et løfte om at leger i spesialisering skulle være fast ansatte, i hvert fall i hovedsak. 

Ifølge Yngre legers forening er rundt 85 prosent av de 1100 legene i spesialisering ved OUS fortsatt midlertidig ansatt.

Sykehuset har forsøkt å få oversikt og har fremlagt flere lister, men ifølge avisen er det ingen av listene som samsvarer.

– OUS har ikke klart å redegjøre for navn og stilling for flere hundre av sine leger i spesialisering. Hvordan kan det ha seg at en arbeidsgiver ikke har oversikt over sine egne ansatte, sier leder i Yngre legers forening, Christer Mjåset til avisen.

– Det som er krevende, er at det for gruppen Leger i spesialisering i OUS ofte er vikarer for vikarer for vikarer. Det kan hende at en lege går ut i et doktorgradsløp, som erstattes av en vikar, som etter hvert går ut i svangerskapspermisjon og må erstattes med en ny vikar, og så videre. Så man får da et krevende vikarbilde, som også hele tiden er i forandring, sier HR-direktør ved OUS Morten Meyer til DN.

Saken fortsetter under annonsen