Foto
ID 72510970 © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com

Verdien av å møtes ansikt til ansikt

Publisert: 29. desember 2016 kl 08.30
Oppdatert: 29. desember 2016 kl 09.48

Eric J. McNulty, forskningsdirektør ved the National Preparedness Leadership Initiativ, skriver i et innlegg hos strategy+business om verdien av å møtes ansikt til ansikt. McNulty underviser ledere som tar etterutdanning, og har merket seg at noen av lederne velger å møtes ansikt til ansikt for å jobbe med prosjektoppgaver mellom samlingene.

Mange av lederne reiser langt for å delta på slike møter, som ikke er obligatoriske i undervisningen, og ifølge McNulty viser det seg at de gruppene som har møtt hverandre underveis i prosjektarbeidet har en tendens til å levere de beste prosjektene.

Bygge tillit

Teknologiske løsninger har gjort det lettere å samarbeide med folk som befinner seg på andre steder, men McNulty slår likevel et slag for det å møtes ansikt til ansikt.

Han viser i innlegget sitt til Valérie Berset-Price, en dame som lærer opp internasjonale team, gir råd og arbeider med konfliktløsning. Berset-Price er opptatt av at hjernen alltid er ute etter å kartlegge risiko, og at tolkning av kroppsspråk bidrar til vurderingen av om andre personer er vennlig innstilt eller ikke. Å lese andres kroppspråk er en del av det å bygge tillit, og dette er lettere for oss dette når vi møtes ansikt til ansikt enn når vi kommuniserer gjennom teknologi.

Menneskene bak maskinene

Også språkproblemer og utfordringer med kulturelle forskjeller er ifølge Berset-Price lettere å håndtere når man jobber med problemløsning side ved side, spiser sammen og lærer hverandres bakgrunn, hverdagsliv og interesser å kjenne. Hvorfor? Etter sigende blir man mer positivt innstilt fordi man blir minnet om den andres menneskelighet. Man lærer å respektere og forstå hverandre på en annen måte enn når man driver med fjernsamarbeid. Resultatet kan ifølge konuslenten bli at teamet blir mer produktivt og enhetlig.

Saken fortsetter under annonsen

Å møtes ansikt til ansikt kan altså bidra til å bygge tillit og kultur, og Berset-Price anbefaler at man tar seg tid til dette - før problemer oppstår og man møtes for å rydde opp i sakene.