Forandringsfabrikken fikk europeisk utmerkelse

Publisert: 29. november 2017 kl 10.27
Oppdatert: 20. april 2022 kl 14.38

I samarbeid med lokale myndigheter i fem europeiske storbyer, har organisasjonen Accelerating Change for Social Inclusion (ACSI) arrangert en internasjonal konkurranse for sosiale entreprenører.

Myndighetene har i konkurransen vurdert ulike kandidater og valgt ut de prosjektene de mener er best, hvorpå Barcelona og Rotterdam har valgt ut norske Forandringsfabrikken blant sine favoritter.

Gir unge stemmer makt

Forandringsfabrikken jobber for å forandre hjelpesystemene og skole gjennom samarbeid med barn og unge. Stiftelsen løfter frem barn og unge som «proffer», fordi de er eksperter eller proffe på systemene de er i.

Å få internasjonal anerkjennelse betyr mye for alle som er involvert.

Saken fortsetter under annonsen

– Dette betyr at lille norske Forandringsfabrikken blir eksportvare! Det er nydelig at hardt arbeid over mange år blir lagt merke til i Europa, sier Fredrik som er BarnevernsProff i Forandringsfabrikken i en pressemelding.

–  Men, det aller viktigste for oss er å spre grunnideen: At alle voksne som jobber i hjelpesystemer for barn skal ha barnet som nærmeste samarbeidspartner, og ikke bare andre voksne, legger han til. 

Åpnet Europas første kunnskapssenter for barn og unge

Forandringsfabrikken har 1100 BarnvernsProffer, 500 PsykiskhelseProffer, 5000 SkoleProffer og 100 JustisProffer over hele Norge.

I tillegg åpnet fabrikken Europas første kunnskapssenter med kunnskap fra barn og unge høsten 2017, hvor både statsminister Erna Solberg og barneminister Solveig Horne var til stede.

Saken fortsetter under annonsen

Målet for Forandringsfabrikken Kunnskapssenter er å tette kunnskapshull i samfunnet i samarbeid med barn og unge, og kartleggingsarbeider er gjort på feltene barnevern, psykisk helsevern, vold og overgrep, justis, rus og skolemiljø.