Velferdkonferansen 2016 skal inspirere
– Det er tid for samfunnsdugnad for å få flere inn i arbeidslivet, mener Velferds ansvarlige redaktør Tore Kristensen.
– I et stadig trangere arbeidsmarked er det de mest utsatte gruppene som taper, og vi i Magasinet Velferd har derfor dette som tema for Velferdkonferansen 2016, som finner sted 24.-25. november. Hvordan skal vi få flere flyktninger, folk med nedsatt arbeidsevne og folk med hull i CV-en inn i arbeidslivet, spør Kristensen.
Nav har drøyt 200 000 brukere registrert med nedsatt arbeidsevne. 400 000 nordmenn har så svake leseferdigheter at det er til hinder for å klare seg i arbeidslivet. Hvordan overvinne hindrene? Hvordan kan arbeidsgivere og frivillig sektor ta ansvar for å få folk med hull i CV-en og andre utfordringer ut i arbeid?
Viktig møteplass
Velferdkonferansen er en møteplass for ansatte i Nav, attføringsfeltet, forskere, politikere, brukerorganisasjoner, fagbevegelse og arbeidsgiverorganisasjoner og andre som er opptatt av spørsmål knyttet til arbeid, velferd og inkludering.
Konferansen samler folk fra hele Norge. Her får du de gode eksemplene som kan inspirere deg i din jobb der du er, samtidig som du får et overordnet perspektiv på feltet og arbeidet du gjør.
Spennende program
– Vi er utrolig stolte av årets program, sier Velferds redaktør.
– Blant mange spennende innslag vil jeg trekke fram Nav-sjef Sigrun Vågeng som kommer og forteller om hvordan de skal lykkes med å styrke A-en i Nav. Sosiolog og professor Ivar Frønes spør om utenforskapet truer velferdsstaten og hvordan vi kan stoppe utviklingen mot økende sosial eksklusjon. Og Oslos Fagråd for flyktninger, Trygve Nordby, forteller om hvordan vi skal få flyktningene inn i sivilsamfunnet.
Inspirasjonstimer
– Det blir i tillegg to konferansedager fulle av inspirasjonstimer. Deltagerne får blant annet møte den syriske flyktningen Adnan Abdul Ghani fra Restad gård i Sverige. På Sveriges største asylmottak organiserer asylsøkerne aktiviteter som fremmer engasjement og samfunnsdeltakelse. Nå får vi sjansen til å lære av erfaringene på Restad gård, forteller redaktøren.
- Les også: – Vi ønsker å yte og ta ansvar
I tillegg presenterer konferansen en hel rekke mennesker som har gode historier å dele. Narges Pourzia skal fortelle om tøff kjærlighet i Rælingen. Kommunen topper listen over de som lykkes best med Introduksjonsprogrammet for flyktninger.
– Vi har også funnet plass til Lyk-z & døtre som ble årets sosiale entreprenør i 2012. Deres FROG-program benyttes nå av flere attføringsbedrifter for å få ungdommer ut i jobb eller utdanning. Gründer Ingeborg Omdal Lykseth deler sin historie med oss på Velferdkonferansen, sier Kristensen.
Inspirasjonsforedrag
I tillegg til disse vil en hel rekke foredragsholdere fortelle om alt fra hvordan man lykkes med inkludering hos Clas Ohlson, til Navs «Drømmeuker» som skal få unge på Grünerløkka i Oslo tilbake i jobb. Konferansen avsluttes med foredraget «Modig, tøff og dønn ærlig! Slik finner du ditt hverdagsmot». Det er et inspirasjonsforedrag om å sprenge grenser og å være mer modig i hverdagen ved inspirator Svein Harald Røine.
– Vi synes at vi har fått til et tøft program og gleder oss til konferansedagene den 24. og 25. november på Gardermoen. I tillegg til det faglige programmet blir det hyggelig festmiddag og sosialt samvær på kvelden. Her kan man treffe kolleger og knytte kontakter med mennesker som jobber på velferdsfeltet, forteller redaktør Tore Kristensen og oppfordrer folk til å melde seg på nå!
– Deltagere vi snakket med etter fjorårets konferanse sa: «Utrolig faglig bra og engasjerende konferanse. En av de beste vi har vært på». Vi har et stort håp om at årets Velferdkonferanse skal bli minst like bra.