Direktør for VimpelComs russiske virksomhet, Mikhail Slobodin, trekker seg etter korrupsjonsanklager

Foto

NTB, REUTERS/Maxim Shemetov

VimpelCom-topp går av

Publisert: 6. september 2016 kl 10.43
Oppdatert: 6. september 2016 kl 10.43

Mikhail Slobodin har etter eget ønske fratrådt sin stilling med umiddelbar effekt, melder VimpelCom i en pressemelding. Nyheten kommer i kjølvannet av at Slobodin etterforskes av russiske myndigheter i en korrupsjonssak vedrørende T Plus, energiselskapet han tidligere ledet.

Det er ikke første gang VimpelCom er i hardt vær. Telekommunikasjonsselskapet, som eies 33,6% av Telenor, har i flere år vært i søkelyset for mistanker om korrupsjon. Dette etter at milliardbeløp har forsvunnet ut av firmaet og inn i det usbekiske postboksfirmaet Takilant.

Overtas av nordmann

VimpelCom skriver videre at Kjell-Morten Johnsen vil ta over som direktør for den russiske virksomheten. Johnsen har tidligere vært leder for Telenor Europa, og sittet i VimpelCom-styret. Fra august i år gikk Johnsen inn som leder for VimpelComs stormarkeder, som i hovedsak omfatter Russland og Italia. Nå tar han over som administrerende direktør for det russiske markedet.  

Slobodin i Frankrike

I følge den russiske avisen Vedomosti befinner Mikhail Slobodin seg i Frankrike for øyeblikket, men han skal være villig til å komme tilbake til Russland for å avgi forklaring. Dette skriver NRK.

Saken fortsetter under annonsen