Foto

NTB Scanpix

Telenor-styret fastholder sin tillit til konsernsjef Sigve Brekke

Publisert: 13. desember 2016 kl 21.07
Oppdatert: 13. desember 2016 kl 21.07

I meldingen refereres det til den oppmerksomheten Brekkes tid som leder for Telenor i Asia har fått i det siste. Styret viser til at de tidligere har ferdigbehandlet disse sakene.

Samtidig fremgår det at det har vært ulike synspunkter på flere saker styret har behandlet de siste månedene. Disse sakene knytter seg blant til strategi, virksomhetsstyring og selskapets etiske retningslinjer.

Styreleder Gunn Wærsted og Brekke møter pressen sammen onsdag formiddag i Telenors hovedkontor på Fornebu.

Strategisk retning

Styret og administrasjonen har nå kommet til enighet om selskapets strategiske retning mot år 2020 og mener altså at Brekke er den rette til å lede dette arbeidet.

Mandag kveld erkjente Telenor at selskapet burde fulgt opp kritikkverdige sponsoravtaler i Bangladesh bedre og anså saken som avsluttet når det gjaldt Brekkes håndtering.

I mai i år avdekket konsernets internrevisjon at elleve av 250 sponsoravtaler hos landets mobiloperatør Grameenphone var strid med selskapets interne regler. «Brudd på interne regler er uakseptabelt, og korrigerende og forebyggende tiltak er iverksatt», skriver konsernet.

Saken fortsetter under annonsen

Revisjonen fant også avvik knyttet til den thailandske mobiloperatøren DTAC knyttet til leieavtaler for basestasjoner i landet, samt et forhold knyttet til mistanker om økonomisk kriminalitet i et av markedene som er anmeldt til lokale politimyndigheter.

Utfordrende markeder

Styret bemerker at Telenor gjennom det siste året har vært spesielt opptatt av å forbedre styring og oppfølging av virksomheten i de ulike markedene.

Det vises til at konsernet opererer i flere utfordrende markeder og også i fremtiden må håndtere risiko knyttet til korrupsjon og etisk forretningsdrift.

«Styret og administrasjonen forsterker derfor ytterligere det forebyggende arbeidet, samt utviklingen av gode systemer for å avdekke og løse saker som oppstår», heter det.

Dette er helt i tråd med statens forventninger om nulltoleranse for korrupsjon. Senest mandag kveld understreket Næringsdepartementet overfor NTB at dette er vurderinger som hører inn under selskapets ansvarsområde.