Petter Stordalen er en inspirerende leder, mener hotellhøgskoleprofessor.

Foto

Torstein Bøe / NTB scanpix

– Stordalens lederegenskaper viktige for suksessen

Publisert: 21. april 2016 kl 10.14
Oppdatert: 21. april 2016 kl 10.19

At Petter Stordalen leverer et knallår resultatmessig, kommer ikke som en overraskelse på fagmiljøet innen hotell- og servicebransjen.

Stordalen er en viktig leder, selv når han ikke er til stedet, mener professor Reidar Mykletun ved Norsk hotellhøgskole ved universitetet i Stavanger. Han hevder at en stor del av æren for suksessen må tilskrives Stordalens lederegenskaper.

– Selv om han har hatt annet å stri med gjennom dette året, er han så inspirerende at de ansatte strekker seg ekstra for ham. Han skaper ideer, realiserer dem og får dem satt ut i live. Han er en følelsesmessig inspirator som skaper godt humør og inspirer til egenmotivasjon, sier Mykletun til Dagens Perspektiv.

 

Professor Reidar Mykletun ved Norsk hotellhøgskole. Foto: Privat.

Offensiv markedsføring

Saken fortsetter under annonsen

Professoren påpeker også at Stordalen er dyktig på markedsføring, og at han er offensiv i sin tankegang.

– Han driver offensiv markedsføring av produktene sine. Produktene differensieres og dekker alle segmentene. Selskapet er til stede i hele Norge og i utlandet, forklarer han.

Kultur

Mykletun trekker også frem arbeidsplasskulturen Stordalen har skapt.

– De er ekstremt opptatte av at det skal være hyggelig å komme til dem. Dette følges opp til punkt og prikke i praksis. Når du kommer inn i et hotell, er folk som har det gøy på jobb det første du møter, sier han.

 

 

Saken fortsetter under annonsen