Løsninger for mobilbetaling brer om seg. Her fra en demonstrasjon av Apples løsning. 

Foto

NTB scanpix

Storbanker i strupen på DNB med samarbeid om mobilbetaling

Publisert: 13. oktober 2016 kl 11.12
Oppdatert: 13. oktober 2016 kl 11.12

Samtidig som bankene annonserte partnerskapet, inviterte de andre banker inn i samarbeidet.

Målet er å gjøre MobilePay til den «mest innovative, effektive og brukervennlige mobile betalingsplattformen for forbrukere og bedrifter i Norden.»

Mobile Pay skal fungere i både Norge og Danmark, og de to bankene vil fra nå være likeverdige distribusjonspartnere av tjenesten. Dermed går bank-gigantene rett i strupen på DNBs kjempesuksess Vipps. 

– Formålet er å sikre forbrukere og bedrifter i begge land en mobil betalingsplattform med stor utbredelse, høy brukervennlighet og fokus på innovasjon, heter det i pressemeldingen fra partene.

Ved å invitere flere banker inn håper de å nå både bredere enn hva DNB klarer med Vipps.

– Med MobilePay har vi mulighet til å gi nordiske brukere og bedrifter et av verdens mest utbygde mobile betalingssystemer. Nye bankpartnere med direkte kundekontakt vil styrke utbredelsen og samtidig får MobilePay økt muskelkraft til å akselerere innovasjonen, slik at vi kan sikre den absolutt beste brukeropplevelsen, sier Danske Banks landsjef i Norge, Trond F. Mellingsæter.

Saken fortsetter under annonsen

MobilePay

  • Etablert i Danmark i 2013 og har i dag 3,1 millioner brukere og flere enn 27.000 bedriftskunder.
  • Lansert i Norge i 2015 og har til nå blitt lastet ned over 300 000 ganger.
  • Omfatter betaling mellom privatpersoner, betaling i butikk hvor MobilePay er integrert i kassesystemet, en online-løsning og en appswitch-løsning.

(Kilde: Nordea)