Foto
ID 41494406 © Rawpixelimages | Dreamstime.com

Dele ideer og meninger? Sosiale nettverksplattformer er ikke nok

Publisert: 2. juni 2016 kl 11.17
Oppdatert: 2. juni 2016 kl 11.25

Ledere som er flinke til å kommunisere kan ha lettere for å øke engasjementet blant de ansatte, tiltrekke talenter til bedriften, ha et godt forhold til kundene etc. Dette kan gi gode resultater og kommunikasjon via sosiale nettverksplattformer kan synes som en kjapp måte for ledere å kommunisere med teamet sitt på. Før man kaster seg på denne strategien, bør selskapet imidlertid forsikre seg om at de faktisk har en åpenhetskultur som kan danne grunnlag for en vellykket diaolog via sosiale nettverk. Det skriver Pawel Korzynski, gjesteforeleser på Insead som har gjort en undersøkelse om kommunikasjon og bruk av sosiale medier blant 190 ledere i Fortune 500-selskapene, på handelshøyskolen Inseads hjemmesider.

Men et åpent, støttende miljø er noe som må etableres gjennom kommunikasjon ansikt til ansikt, fastslår Korzynski. Før dette er på plass kan ikke selskapene forente at folk vil dele meninger og ideer online.

Når kommunikasjonen på sosiale medier først er i gang, er det viktig at ledere som deltar viser at de er villige til å lytte til andre. Dette er imidlertid noe man ifølge Korzynski bør jobbe med før kommunikasjonen settes igang online. Hvis medarbeiderne har tillit til at ledere lytter i vanlige møter - ansikt til ansikt - er det også lettere å rydde opp i misforståelser som kan skje online; all den tid det er lettere å mistolke både følelser og det som blir sagt når kommunikasjonen foregår digitalt. 

Saken fortsetter under annonsen