Gjør stjerner av egne ansatte

Publisert: 31. mars 2016 kl 09.47
Oppdatert: 31. mars 2016 kl 09.47

I stedet for å bruke nesten all tid på å jakte etter de beste medarbeiderne hos konkurrenter, er du bedre tjent med å utvikle dine egne. Det skriver Jeremy Quittner i Inc.com i en artikkel om hvilke verktøy man trenger i verktøykassen for gjøre egne ansatte virkelig gode. 

Quittner viser til professor ved Harvard Business School, Boris Groysberg, som etter å ha sett på hva som skjer med stjernemedarbeidere når de forlater arenaen der de ble til stjerner. Mer presist har Groysberg studert flinke folk hos megakonsernet GE som har byttet jobb. Mens de jobbet hos GE var det ansatte som brilliante på sitt område, men etter jobbyttet dalte stjernestatusen raskt.

Groysbergs analyse er at det er miljøet og kulturen i samspill med individet som skaper stjerner. Tas man ut fra et slikt miljø, er det langt fra sikkert at man fortsetter å skape like gode resultater.

Lærdommen er at det er svært mye viktigere å bruke tid på å rekruttere internt og å videreutvikle kulturen man allerede har, enn å forsøke å snappe opp konkurrentens folk.

Groysberg mener såklart ikke at man skal slutte å rekruttere, men at man heller må bruke tid på å finne frem til de folkene som passer best inn i kulturen på arbeidsplassen.

Nevrovitenskaplige metoder

Og stadig flere bedrifter gjør nå dette ved hjelp av metoder utviklet fra nevrovitenskapen. De gamle personlighetstestene som testsubjektet selv fyller ut, suppleres med nye tester som har som mål å komme nærmere "sannheten" om oss - altså ved å forsøke å unngå selv-evalueringen fra de gamle testene. Ved hjelp av dataanlyse og kunnskap om moderne nevrovitenskap avdekkes hvordan vi faktisk er, og ikke hvordan ønsker å bli sett som.

Saken fortsetter under annonsen

Allerede er den nye bransjen på god vei mot å rette opp en del av de gamle oppfatningene. Ifølge Inc.com har flere av de største rekrutteringsbyråene allerede tatt i bruk moderne testing blant annet for å finne ut hvilke personlighetstrekk som kjennetegner de beste selgerne. Spillene brukes ikke for å luke ut de dårligste, men for å identifisere ting man kan forbedre, slik at man til slutt sitter igjen med stjernemedarbeidere .