Ta et møte mens dere går en tur
Det er flere fordeler ved å gå en tur når man skal snakke sammen. Man er gjerne mer avslappet enn når man sitter på hver sin side av et bord, noe som kan gjøre det lettere å snakke om sensitive temaer, og ifølge en studie fra Stanford University blir man også mer kreativ når man skal løse problemer.
Nilofer Merchants korte TED-talk om fordelene ved gående møter fra 2013 er blitt sett over 1,8 millioner ganger, og ifølge bbc.com satte dette foredraget igang noe i næringslivet. Flere begynte å bevege seg. Flere begynte å teste vandrende møter. Gående møter passer imidlertid ikke i alle situasjoner, og bbc.com har hentet inn noen råd til nybegynnere.
Ha en plan for hvor dere skal gå. Det er mindre stressende og mer produktivt hvis du vet hvor dere skal gå og har en idé om hvor lang tid det vil ta å ruten. Det er ingen god idé å virre rundt og lete etter veien sammen med en eller flere møtedeltagere du har invitert med ut på tur. Pass også på å velge en rute et sted hvor det er relativt rolig, for eksempel i en park.
Ha bare ett tema på agendaen. Da blir ikke møtet så langt, og folk har ikke det samme behovet for å ta notater som hvis det er mye som skal foregå. Ett, eller noen få temaer, er det mulig å håndtere, men det vandrende møtet er ikke arenaen for møter med ti punkter på programmet. Ett tips kan være å gi folk noe skriftlig på forhånd, slik at de ikke blir stresset av å ikke kunne skrive ned ting underveis. Folk er for øvrig gjerne mer avslappet når de rusler en tur enn når de sitter ved et bord. Gåturen kan dermed være en god arena for å snakke om sensitive ting.
Gående møter er best egnet når det er få møtedeltagere. Når man skal prøve seg fram med gående møter, kan det være greit å starte med små møter hvor man ikke er mer enn to eller tre personer. Er man for mange, kan det rett og slett bli vanskelig å høre hva de andre sier mens man går.